Melyek a címadó társaság feladatai és szerepei?

A cégek több kulcsszerepet játszanak a közös ingatlanügyletekben. A tulajdonos társaságok általában a biztosító társaság, a vevő, az eladó és az ingatlanügyletekkel kapcsolatos bármely más fél, például jelzálogkölcsön-kölcsönzők kombinált ügynökeként működnek. A címadó cég megvizsgálja a címet, kiadja a biztosítási kötvényeket, megkönnyíti a bezárást, valamint iratokat és iratokat vezet.

Címkeresés és áttekintés

A címcégek kifinomult ingatlancím-keresési és ellenőrzési részlegekkel rendelkeznek. Ezek a részlegek felülvizsgálják az ingatlanokkal kapcsolatos nyilvános nyilvántartásokat annak érdekében, hogy minden érdekelt felet tájékoztassanak az érintett tulajdon jogállásáról és állapotáról. A tulajdonos társaságok általában ezt az információt a felek rendelkezésére bocsátják előzetes jogcímjelentés vagy a tulajdonjog-biztosításra vonatkozó kötelezettségvállalás formájában. A tulajdonos cégek címmel kapcsolatos kutatási információkat is nyújtanak a kizárásokkal és az ingatlanokkal kapcsolatos egyéb jogi lépésekkel kapcsolatban.

Tipp

A cím áttekintése vagy megerősíti az ingatlan tulajdonosát, vagy azonosít minden olyan "elhomályosított" információt, amely megkérdőjelezheti a valódi tulajdonost.

Ingatlanügyletek záró ügynöke

A tulajdonos cégek gyakran az ingatlanügyletek záró ügynökei. Ez azt jelenti, hogy a címtársaság a tranzakcióban részt vevő minden fél képviselője. Ügynöki szerepében a címadó cég aláírást szerez az összes záródokumentumról, valamint a címadó társaság átveszi és elosztja a szállítási tranzakcióhoz kapcsolódó kifizetéseket is. Miután a felek aláírták az összes dokumentumot, a tulajdonos cég a helyi megyei telekkönyvi hivatalban rögzíti a nyilvántartásba vételhez szükséges dokumentumokat, például okiratokat és jelzálogkölcsönöket.

Letéti tisztként jár el

A tulajdonos társaságok letéti tisztként is járnak el az ingatlanügyletek kapcsán. A letéti tiszt a dokumentumok vagy pénz birtokában van a tranzakció részeként és a felek utasításainak megfelelően. Például az ingatlanvásárló megadja a tulajdoni társaságnak a vételár megfizetéséhez szükséges pénzt, míg az eladó aláírási okiratot ad az ingatlanra a tulajdoni társaságnak. Letéti tisztként eljáró cég csak a vevő és az eladó írásbeli utasításai alapján bocsátja ki az okiratot és a pénzt.

Cím Biztosító Kibocsátó

A tulajdonos társaságok tulajdonosi biztosítási kötvényeket adnak ki a tulajdonosi biztosító társaságok nevében. A legtöbb esetben a kötvénytársaság, amely kiadja a kötvényt, valójában nem a biztosítótársaság. Ehelyett a tulajdonos társaság a biztosító társaság független ügynökeként jár el, és egyszerűen jutalékot kap a tulajdoni kötvény kiállításáért.

A tényleges díjat a biztosítótársaság kapja meg, és a biztosítótársaság viseli az esetleges veszteség kockázatát a kötvény alapján. A címtársaság csupán megkönnyíti a biztosítási kötvény kiállításának papírjait.