Hogyan működik az MSN Hotmail?

A Microsoft tulajdonában lévő Hotmail egyike azon számos webalapú e-mail szolgáltatásnak, amelyeket ingyen kaphat. A webalapú e-mail fiókkal ellenőrizheti e-mailjeit a világ bármely pontjáról, és gazdag formátumú e-maileket küldhet és fogadhat, miközben a spam nem kerül a postaládájába. A Microsoft Windows Live alkalmazás- és szolgáltatáscsoportjának részeként a Hotmail zökkenőmentesen integrál számos kapcsolódó funkciót, amelyek hasznosak lehetnek.

Leírás

A Windows Live Hotmail, korábban MSN Hotmail néven ismert, ingyenes webalapú e-mail szolgáltatás. A felhasználók regisztrálnak egy e-mail címet a Hotmail webhelyén, és e-maileket küldenek és fogadnak az oldalon keresztül. Minden e-mail fiókot csak a felhasználó által ismert jelszó véd. Amikor ellenőrizni vagy használni szeretné Hotmail-fiókját, meg kell adnia az e-mail címet és a helyes jelszót. A Hotmail távoli szervereken van tárolva. Ellenőrizheti e-mailjeit bárhonnan, ahol van internetkapcsolat, és megőrizheti üzeneteit anélkül, hogy le kellene töltenie őket a számítógépére.

Beállít

A Hotmail alapvető információkat igényel az e-mail fiók létrehozásához és fenntartásához. A regisztráció során egyedi felhasználónevet és jelszót választ. E-mail domainje lehet "@ hotmail.com" vagy "@ live.com". Adja meg a személyes adatokat, például a nevet, a születési dátumot, az országot és az irányítószámot. Jegyezze fel válaszait, és naprakészen tartsa őket - szükség lehet rájuk, ha elfelejti a jelszavát, vagy más módon elveszíti hozzáférését a fiókjához. A regisztrációt követően a postafiók használatra kész. Ha azonban a Hotmail szolgáltatást olyan e-mail klienssel szeretné használni, mint például az Outlook vagy a Thunderbird, akkor a felhasználónév, jelszó és a Hotmail POP3 beállításainak megadásával is konfigurálnia kell az ügyfelet. Egyes ügyfelek, például a Windows Live Mail, automatikusan észlelik a Hotmail beállításait.

E-mail küldése és fogadása

A Hotmail ugyanúgy kezeli az e-mailt, mint a többi webalapú e-mail szolgáltató. Miután bejelentkezett a fiókjába, a Hotmail eljut a beérkező levelek mappájába, ahol alapértelmezés szerint az új leveleket tárolja. Az új vagy bontatlan üzenetek félkövéren vannak feltüntetve. Kattintson egy üzenetre a megnyitásához. Levél küldéséhez kattintson a "Válasz" gombra egy meglévő levélnél, vagy kattintson az "Új" gombra az új levélhez. Írja be a címzett e-mail címét a "Címzett" mezőbe, írja be a tárgy címét a "Tárgy" mezőbe, és írja be az üzenetet a törzsbe. A Hotmail képes gazdag vagy HTML formátumban megjeleníteni a szöveget, így stílusokat, képeket, hiperhivatkozásokat és hangulatjeleket adhat az üzenetekhez. Amikor a "Küldés" gombra kattint, a Hotmail továbbítja az üzenetet a címzett e-mail szerverére, amely az üzenetet a címzett postaládájába továbbítja.

E-mail szűrés

A Hotmail használata közben észreveheti, hogy a beérkező levelek gyorsan feltöltődnek. A Hotmail számos eszközzel rendelkezik, amelyek segítenek a fiókjába érkező levelek irányításában. A szűrők a levélszeméteket nem tartalmazzák a beérkező levelek között; a listák lehetővé teszik a biztonságos és nem biztonságos címek azonosítását; a mappák segítségével csoportosíthatja és rendezheti a leveleket; a kapcsolattartók vezetik a nevek és e-mail címek listáját; A témák testreszabhatják a Hotmail megjelenését. Ezeknek a beállításoknak a vezérléséhez lépjen a jobb oldalon található „Opciók” elemre, és kattintson a „További lehetőségek” elemre. A Hotmail megjegyzi a beállításait, ha elmenti őket.

Windows Live integráció

A Hotmail integrálva van a Microsoft tulajdonában lévő online és asztali alkalmazások Windows Live csoportjával. Amikor bejelentkezik a fiókjába, hozzáférést kap a Windows Live Messengerhez, ahol cseveghet a Messenger névjegyeivel, és a SkyDrive programhoz, ahova feltöltheti és megoszthatja a Microsoft Office fájlokat, valamint egyéb dokumentumokat és fényképeket. Kattintson a "Messenger" vagy a "SkyDrive" gombra az oldal felső menüjében a funkciók megtekintéséhez. Ezenkívül, ha letölti és telepíti a Windows Live Essentials csomagot a számítógépére, a Windows Live Mail használatával ellenőrizheti a Hotmail alkalmazást. Ne feledje, hogy ha bezárja Hotmail-fiókját, akkor már nem tudja használni a Messenger vagy a SkyDrive és a kapcsolódó szolgáltatásokat ezzel a fiókkal.