Hogyan hozzunk létre egy legördülő mezőt a Word-ben

A Microsoft Word sok más dologra hasznos, nem csak a dokumentumok összeállítására. Ha visszajelzést szeretne kapni az ügyfelektől vagy az alkalmazottaktól, a Word segítségével legördülő mezők segítségével megkönnyítheti számukra a kérdések megválaszolását. Helyezzen be annyi mezőt, ahányszor az igen vagy nem válaszra, vagy az Ön által megadott tartományokra korlátozza a válaszokat, például "1-10", "11-20" vagy "Nem alkalmazható".

Két legördülő menü opció van a Wordben. A legördülő lista lehetővé teszi az olvasó számára, hogy kiválassza az Ön által megadott lehetőségek egyikét. A Combo Box tartalmazza az Ön által megadott válaszokat, de lehetőséget ad az olvasóknak a saját opciójuk beírására is.

Nyissa meg a Fejlesztői eszközöket

Egy legördülő mező beszúrásához először fel kell oldania a Word fejlesztői eszközeinek zárolását. A Microsoft Word 2010 és újabb verziói, beleértve az Office 365-t és a Word 2019-et is, tartalmazzák a Fejlesztői eszközöket, de mindaddig nem láthatók, amíg fel nem oldja őket. A Fejlesztői eszközök elérése:

  1. Launch Word; kattintson a "Fájl" fülre, majd válassza az "Opciók" lehetőséget az ablak jobb alsó sarkában. Válassza a "Szalag testreszabása" lehetőséget a Word beállításai ablakban.
  2. Jelölje be a „Fő lapok” lehetőséget, majd kattintson a „Fejlesztő” jelölőnégyzetre a Fejlesztői eszközök engedélyezéséhez.
  3. Kattintson az "OK" gombra.

A fejlesztői eszközök nem csak lehetővé teszik legördülő mezők beillesztését, hanem olyan jelölőnégyzeteket, dátumválasztókat és szövegvezérlő területeket is beilleszthetnek, amelyekbe az olvasók szöveget írhatnak be, ahol Ön megadja.

Hozzon létre űrlapalapú sablont

Nyisson meg egy új dokumentumot a Wordben. Alternatív megoldásként megkeresheti a létrehozni kívánt sablont, ha a "Fájl", majd az "Új" gombra kattintva beírja a keresősávba az "űrlapsablont".

Hozzon létre egy legördülő mezőt

Miután elmentette a sablont, helyezzen be egy legördülő mezőt.

  1. Kattintson a "Fejlesztő" fülre, amely most megjelenik a Word oldala fölötti szalagon.
  2. A Tervezési mód bekapcsolásához kattintson a Vezérlők csoport "Tervezési mód" elemére. Ez lehetővé teszi a legördülő mező megváltoztatását. Ha a Tervezési mód ki van kapcsolva, a legördülő mező úgy jelenik meg, ahogyan az olvasójának is megjelenik.
  3. Válassza ki a Combo mezőt vagy a legördülő listát.
  4. Kattintson az imént hozzáadott négyzetre, majd kattintson a "Tulajdonságok" ikonra a Fejlesztői szalagban közvetlenül a Tervező mód alatt.

A megnyíló Tulajdonságok ablakban megadhatja a mező címét, és megváltoztathatja annak megjelenését. Ha választási lehetőségeket kíván hozzáadni az olvasók számára kiválasztandó mezőhöz, kattintson a "Hozzáadás" gombra. Adja meg a megjeleníteni kívánt opciókat, például "Igen", "Nem" és "Döntetlen".

Miután hozzáadta a kijelöléseket, módosíthatja, eltávolíthatja vagy szükség szerint fel és le mozgathatja a listában. Ha elkészült, kattintson az "OK" gombra.

Ha bármilyen módosítást szeretne végrehajtani a legördülő mezőben, egyszerűen válassza ki azt Fejlesztői módban, és kattintson ismét a "Tulajdonságok" gombra.

Válassza a "Tartalom vezérlése nem törölhető" lehetőséget annak biztosításához, hogy az olvasók ne törölhessék a legördülő menüt vagy annak opcióit. Ne válassza a "Tartalom nem szerkeszthető" opciót. Ez megakadályozza, hogy az olvasók kiválasszanak egy elemet a legördülő listából.

Az oktató szöveg megváltoztatásához kattintson az aktuális szövegre, amely alapértelmezés szerint "Válasszon elemet", és cserélje ki a kívánt szöveget.

Kattintson a "Fájl" fülre, válassza a "Mentés másként" lehetőséget, majd válassza a OneDrive vagy egy mappát, ahová a sablont menteni kívánja. A "Mentés típusként" opciók alatt válassza a "Word sablon (* .dotx)" lehetőséget.

A legördülő mező tesztelése

A legördülő mező teszteléséhez mentse el a sablont Word-dokumentumként a "Fájl", "Mentés másként" elemre kattintva, majd a Mentés típusként mezőben válassza a "Word dokumentum (* docx)" lehetőséget.

Kattintson a legördülő mezőre, majd válassza ki az opciót, ahogyan az egyik olvasója tenné; majd mentse a dokumentumot.

Ha változtatásokat kell végrehajtania, nyissa meg a DOTX sablont; szükség szerint módosítsa, majd mentse. Ezután mentse el a másolatot Word dokumentum DOCX fájlként, és tesztelje újra.