A Mac programok futtatása Windows PC-n

Az Apple különféle alkalmazásokat kínál, amelyek meglehetősen csábítóak lehetnek a Windows PC-felhasználók számára, és nem kell vadonatúj gépet vásárolnia a kipróbáláshoz. A VirtualBox nevű program használatával futtathatja az Apple OS X-et Intel alapú számítógépén. Ez az OS X teljes verziója lesz, amely lehetővé teszi az Apple-specifikus szoftverek, például a Mac-alkalmazások és programok futtatását.

Kezdeti telepítések és letöltések

1

Töltse le és telepítse a VirtualBox-ot és a VirtualBox Extension Pack csomagot (az erőforrásokban elérhető link található).

2

Töltse le a Hackboot 1 és a Hackboot 2 ISO fájlokat (az erőforrásokban elérhető link található). Ezeket az ISO-kat az OS X telepítő, illetve maga az operációs rendszer indításához használják.

3

Nyissa meg a VirtualBox alkalmazást, és kattintson az „Új” gombra.

4

Nevezze el az új virtuális gépet, és állítsa az Operációs rendszer mezőt Mac OS X-re, a Verzió mezőt pedig „Mac OS X Server (64 bit)” -re.

5.

A csúszka segítségével rendeljen RAM-ot a virtuális géphez; legalább 4 GB RAM ajánlott.

6.

Kattintson a „Tovább” gombra, és válassza az „Új lemez létrehozása” lehetőséget. A program visszatér a főmenühöz.

7

Kattintson a jobb gombbal a megnevezett OS X virtuális gépre, majd kattintson a „Beállítások” gombra.

8.

Törölje a jelet az EFI engedélyezése jelölőnégyzetből a Rendszer fülön. Az EFI a BIOS alternatívája, de a Windows gépek 2013 augusztusától nem tudják használni az EFI-t a VirtualBox rendszerben való indításhoz.

9.

Lépjen a Tárolás fülre, és kattintson az üres CD-re. Válassza a „Válasszon virtuális CD / DVD lemezfájlt” lehetőséget, majd válassza a Hackboot 1 ISO lehetőséget. Ez úgy állítja be a virtuális gépét, hogy az első indításkor a Hackboot 1-ről induljon.

Az OS X telepítése

1

Válassza ki az OS X virtuális gépét a VirtualBox főmenüjéből.

2

Kattintson az eszköztáron a „Start” gombra, majd a képernyő alján kattintson a CD ikonra.

3

Kattintson a „Válasszon virtuális CD / DVD lemezfájlt” elemre, és válassza ki az OS X Mountain Lion verziójának ISO lemezképét.

4

Kattintson a főképernyőre, és nyomja meg az „F5” billentyűt a program frissítéséhez. A képernyő közepén lévő ikonra mostantól az „OS X Install DVD” felirat kerül.

5.

Nyomja meg az „Enter” billentyűt a billentyűzeten az OS X telepítési képernyő megjelenítéséhez.

6.

Válassza ki a nyelvet, és fogadja el az operációs rendszer feltételeit. Egy olyan telepítési oldalra kerül, amely nem nyújt merevlemez-telepítési lehetőséget.

7

Kattintson a „Segédprogramok” elemre, majd a „Lemez segédprogram…” elemre az OS X Installer feliratú VirtualBox eszköztáron.

8.

Kattintson a VirtualBox merevlemezre, lépjen a Törlés fülre, és kattintson az „Erase” gombra a virtuális merevlemez megtisztításához és az OS X telepítéséhez. A meghajtó törlésével egyetlen adata sem fog elveszni.

9.

Zárja be a Lemez segédprogram ablakot, és kattintson a merevlemez ikonjára a képernyő közepén.

10.

Kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket az OS X telepítésének befejezéséhez.

11.

Ha a telepítés befejeződött, kattintson a CD ikonra a képernyő alján, és fekete képernyő jelenik meg fehér szöveggel. Válassza ki a Hackboot 2 ISO-t, hogy a virtuális gép megfelelően induljon, amikor újraindítja.

12.

Indítsa újra a virtuális gépet.

13.

Válassza ki az Apple ikont, és nyomja meg az „Enter” billentyűt.

14

Kövesse a képernyőn megjelenő utolsó utasításokat a Mac OS X beállításához. Most már használhatja ezt a virtuális operációs rendszert bármely Mac program futtatásához a Windows PC-n.