Hogyan találhatom meg a HP laptop típusszámát

Ha vállalkozása megköveteli, hogy gyakran mozogjon, valószínű, hogy nagyban támaszkodik HP laptopjára. Idővel és rengeteg kopás mellett a modelljének beállítására vagy javítására lehet szükség. A javítási munka felgyorsítása és a szükséges pótalkatrészek felkutatása érdekében a gyártó kérheti az Ön modellszámát. Attól függően, hogy melyik modell a tulajdonosa, a modellszámát többféle módszerrel lehet megtalálni.

A laptop alján

A legtöbb HP modellnél a laptop alján található matrica tartalmazza az Ön modellszámát és egyéb fontos információkat. Fordítsa fejjel lefelé a laptopot, és tegye puha, tiszta felületre, például székre vagy kanapéra. Keresse meg a fehér vagy ezüst matricát a laptop alsó oldalán, a ház közepe felé. Olvassa el a matricát, és keresse meg a "P / N" előtagot. Az ezt az előtagot követő szám a számítógép modellszáma.

Az elemtartó rekesz belsejében

Ha a laptop alsó részén lévő matricát levakargatták vagy céltudatosan eltávolították, akkor egy másik ellenőrizhető hely az elemtartó rekeszben található. Fordítsa fejjel lefelé a laptopot, és keresse meg az elemtartót a képernyő pántja közelében. Nyomja le a kart az akkumulátor kinyitásához, és óvatosan emelje felfelé, hogy eltávolítsa. Keressen fehér vagy ezüst színű téglalap alakú matricát az elemen vagy a rekeszben. Keresse meg a "P / N" előtagot, és rögzítse az azt követő számot.

A laptop alsó háza alatt

Ha nem találja a modell számát az akkumulátoron vagy a számítógép alján, előfordulhat, hogy a megtalálásához el kell távolítania a laptop alján lévő burkolatot. Győződjön meg arról, hogy a laptop ki van kapcsolva és az akkumulátor eltávolítva. Egy kis Phillips-fejű csavarhúzóval távolítsa el az összes kerületi csavart a házból. Helyezze a csavarokat biztonságos helyre, és óvatosan emelje fel a házat. A laptop bal sarka közelében négyzetnyi információ és specifikáció látható. Keresse meg a "P / N" előtagot, és jegyezze fel a következő számot. Helyezze vissza a házat, és szerelje vissza a csavarokat.

A Rendszerinformációk használata

A HP laptop modelljének másik megtalálási módja a Rendszerinformációk képernyő. Nyomja meg az "FN-Esc" gombot a HP Rendszerinformációk ablak megnyitásához. Nagyon sok információ jelenik meg ebben az ablakban, de csak a "Termékszám" rovatra kell keresnie. A szám tartalmazza a "#" szimbólumot, és kissé eltér a modell számától, de továbbra is megadja az összes szükséges információt a gyártónak vagy a szerviznek.

A HP Support Assistant használata

Ha telepítve van a HP Support Assistant szoftver, akkor annak segítségével gyorsan megtalálhatja számítógépe modellszámát. Kattintson a Windows "Start" gombjára, és írja be a "HP" szót a Keresés mezőbe. A megjelenített eredmények közül válassza a "HP Support Assistant" lehetőséget. A modellszám és egyéb információk a Support Assistant ablak alsó szélén jelennek meg.