Hogyan készítsünk szilárd vonalat a Microsoft Word dokumentumban

Ha üzleti dokumentumokról van szó, nem csak a tartalom a lényeg. Elrendezésük és általános megjelenésük szintén fontos, mind a lehető legtisztább, mind pedig a csiszolt, professzionális és vonzó megjelenés érdekében. Az elválasztó vonalak különösen megkönnyítik a dokumentumok gyors áttekintését a releváns információk számára, különösen egyértelműen megjelölt szakaszfejlécekkel párosítva. A preferenciáktól és a kívánt hatástól függően több különböző módszerrel beszúrhat egy szilárd elválasztó vonalat.

Engedje, hogy az AutoFormat segítsen

Ha be van kapcsolva, a Word AutoFormat funkciója lehetővé teszi, hogy csak négy gombnyomással adjon sort. Írjon be egymás után három kötőjelet egy egyébként üres sorba, majd nyomja meg az "Enter" -t egy vékony, folytonos vonal létrehozásához; Három aláhúzás használata vastagabb folytonos vonalat eredményez, míg három egyenlőségjel dupla vonalat eredményez. Három csillag szaggatott vonallá, három tilde hullámossá, míg három font jel hármas vonalat eredményez. Annak ellenőrzéséhez, hogy az AutoFormat be van-e kapcsolva, kattintson a "Fájl" fülre, az "Opciók" elemre, majd válassza a "Korrektálás" fület. Kattintson az "Automatikus javítás beállításai" gombra, az "Automatikus formázás gépelés közben" fülre, és engedélyezze a "Határvonalak" opciót.

Válasszon egy vízszintes vonalat

Valószínűleg a vízszintes vonal létrehozásának legegyszerűbb módja az, ha kiválasztja a Borders menüből. A Kezdőlapon kattintson a Nyilak gombra a Szegélyek gombra, és válassza a "Vízszintes vonal" lehetőséget. Alapértelmezés szerint az így létrehozott vízszintes vonal egy vékony szürke téglalap, bár testreszabható a magasság, a szélesség, a szín és az igazítás szempontjából úgy, hogy jobb gombbal kattint a vonalra, és kiválasztja a "Vízszintes vonal formázása" lehetőséget. Különféle bonyolultabb sorok közül is választhat. Ehhez kattintson a Nyíl gombra a Szegélyek gombra, válassza a "Szegélyek és árnyékolás" lehetőséget, majd kattintson a "Vízszintes vonal" gombra.

Használjon bekezdések szegélyét

A bekezdésekre alkalmazott alsó határ nem egészen vízszintes vonal, de szimulálni tudja. A Kezdőlapon kattintson a Nyilak gombra a Szegélyek gombra, és válassza az "Alsó szegély" lehetőséget, hogy szegélyt alkalmazzon arra a bekezdésre, amelybe a szövegmutató éppen kerül. Alapértelmezés szerint a szegély egy folytonos, vékony vonal, de ha korábban egyedi szegélyt alkalmazott a dokumentum bármely részére, akkor ugyanazokat a lehetőségeket fogja használni. A szegélybeállítások testreszabásához kattintson a nyílra a Szegélyek gombra, és válassza a "Szegélyek és árnyékolás" lehetőséget.

Hozzon létre egy vonalat alakzatokkal

Ha egy vonalat az Alakzatok eszközzel szeretne létrehozni, kattintson a "Beszúrás" fülre, az "Alakzatok" gombra, majd válassza ki a használni kívánt alakzatot, majd kattintson rá és húzza rá, hogy rajzolja a dokumentumba. A vonalak kategóriájú alakzatok nyilvánvaló választás, de bármilyen alakzat vonalként működhet, ha kellően vékonyra vannak húzva. Miután létrehozta a sort, megváltoztathatja annak színét és különféle effektusokat alkalmazhat a Formátum fülön található eszközök segítségével, amely a sor kiválasztásakor válik elérhetővé.