Kéthetente vs. Kéthavi fizetési csekkek

Ha vannak alkalmazottai, akkor van bérszámfejtése, mert az emberek fizetésre számítanak. Az alkalmazottak fizetésének megválasztása olyan döntés, amely a felszínen elég egyszerűnek tűnhet, de ez valóban elgondolkodást igényel. Ha olyan rendszert választ, amely nem működik olyan jól, mint remélte, megváltoztathatja a rendszert, de ez gyakran nehézkes, és általában valami, amit egy vállalkozásnak meg kell próbálnia kerülni.

Három hagyományos fizetési időszakot használnak a vállalkozások: hetente, kéthetente vagy kéthavonta. Az a bérszámfejtési időszak, amelyet egy vállalkozás elhatároz, a személyes preferenciáktól és attól függ, hogy egyes államok mit tesznek vagy nem engedélyeznek. A legtöbb vállalkozás úgy találja, hogy kéthetente és kéthavonta fizetési időszak között választ.

Mi az a kétheti fizetés?

Ha minden második héten fizet az alkalmazottaknak, ez kéthetente fizetendőnek számít. A fizetésnap általában a hét ugyanazon napja, például szerda vagy péntek az előző héten végződő fizetési időszakra. Bérszámfejtési szempontból évente 26 fizetési időszak áll rendelkezésre kéthetente történő bérszámfejtési rendszer esetében. A legtöbb hónapnak két fizetési ideje van, de az év két hónapjának három lesz. A teljes munkaidőben foglalkoztatott óránkénti munkavállalók esetében minden fizetés nagyjából 80 munkaórát jelent.

Két havi fizetés magyarázata

A kéthavi fizetés, más néven félhavi fizetés havonta kétszer fordul elő. A fizetés dátuma nagyjából 15 nap. Előfordulhatnak a hónap első napján és a hónap 15. vagy 16. napján, a hónap közepén és a hónap utolsó napján, vagy egy másik véletlenszerű dátumkészletben, amely 15-16 nap különbséggel rendelkezik. A félévenkénti bérszámfejtési évben 24 fizetési időszak van. Minden fizetési időszak teljes munkaidőben foglalkoztatott, óránként körülbelül 89 órát fizet fizetési időszakonként.

Mindegyik előnye és hátránya

A kéthetenkénti fizetés egyenlő a fizetési időszakonkénti kisebb fizetésekkel, de több a fizetési periódus, mint a félhavi bérszámfejtési rendszer esetén. A három fizetési periódussal járó hónap kihívást jelenthet egy kisvállalkozás számára, amely nettó 15 vagy 30 nettó alapon gyűjthet jövedelmet az ügyfelektől. (A Net-15 azt jelenti, hogy az ügyfél 15 nappal fizet a számlázás után, míg a nettó-30 30 nappal a számlázás után.) A fél havi fizetés mindig csak havonta kétszer fordul elő, de a fizetés nagyobb. Lehet, hogy könnyebb a bérszámfejtést féléves havi bérszámfejtési rendszerrel előirányozni, de ez a hónap egyes részein pénzbeli összeomlásokhoz is vezethet.

Melyik a jobb?

Az, hogy kéthetente vagy kéthavonta fizetési rendszert választ, vállalkozása igényeitől függ. Ha olyan fizetési napok beállítása, amelyek egybeesnek azzal az idővel, amikor az ügyfelek fizetnek Önnek, nagy szempont, akkor kéthavonta fizetési rendszer lehet a megfelelő választás. Ha kevesebb fizetési időszakot szeretne fizetni minden fizetési periódusban, annak ellenére, hogy az év folyamán két további fizetési periódusa van, akkor a kéthetenkénti lehetőség lehet a megfelelő választás. A választott lehetőségtől függetlenül mindkettő ugyanazt az összeget fizeti ki az alkalmazottaknak.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, az óránkénti díj. Az óránkénti alkalmazottak automatikusan ismerik az óradíjukat, de a béres alkalmazottak esetleg nem, és néha szükségük van erre az információra. A kéthetenkénti fizetési periódusok nagyrészt megemelik az óradíjat. Például egy alkalmazott, aki 40 000 dollárt keres évente, 19,23 dollárt keres óránként kétheti bérszámfejtési rendszer keretében ((40 000 USD / 26) / 80), havonta azonban csak 18,73 USD kéthavonta ((40 000 USD / 24) / 89).

A kétheti és a kéthavi bérszámfejtési időszakok közötti választás valóban a vállalkozás feladata. Annak ismerete, hogy az ügyfelek hogyan fizetnek egy vállalkozásnak, valamint annak ismerete, hogy milyen állami követelmények vannak a bérszámfejtéssel kapcsolatban, segíthet a vállalkozás tulajdonosának meghatározni az alkalmazottak fizetésének legjobb módját.