Könyvjelzők megőrzése a számítógépek közötti szinkronizált Chrome használatával

Ha gyakran használja a Google Chrome-ot több eszközön, érdemes szinkronizálnia könyvjelzőit, mentett jelszavait, az űrlap automatikus kitöltési funkcióit és egyéb beállításokat ezeken a számítógépeken, okostelefonokon vagy táblagépeken. Ez azt jelenti, hogy kisebb az esélye annak, hogy ezeket az információkat minden egyes gépen újra be kell írnia, és biztonsági másolatot készít ezekről az információkról, ha számítógépét elveszíti, ellopják vagy megrongálják. Természetesen célszerű ezeket az információkat szinkronizálni egy olyan számítógéppel, amelyet kizárólag Ön használ, vagy amelyet csak olyan emberek használnak, akikben megbízik.

Chrome Sync Androidon és asztali számítógépen

Akár androidos okostelefont, akár asztali számítógépet, akár iOS-eszközt használ, szinkronizálhatja Chrome-beállításait a Google szervereivel és a számítógépei között.

Ehhez minden eszközön jelentkezzen be a Chrome-ba, amelyet szinkronizálni szeretne Google-fiókjával, amely gyakran Gmail-cím. Ez társítja a Gmail és a könyvjelzőket, valamint egyéb adatokat.

Asztali vagy hordozható számítógépen történő bejelentkezéshez kattintson a Chrome-ablak jobb felső sarkában az ember sziluettjének tűnő „People” ikonra. Ha nem a „People” menüt látja közvetlenül a Chrome ablakban, kattintson a „Settings” gombra; majd keresse meg az Emberek almenüt. Mindkét esetben kattintson a „Bejelentkezés a Chrome-ba” elemre, és adja meg Google e-mail címét és jelszavát.

Android vagy Apple iOS eszközön történő bejelentkezéshez érintse meg a „Tovább” gombot, amelyet három függőleges pont képvisel; majd koppintson a „Beállítások” és a „Bejelentkezés a Chrome-ba” elemre. Írja be e-mail címét és jelszavát.

Konfigurálja a szinkronizálást

Lehet, hogy nem akarja automatikusan elküldeni az összes böngészési információt a Google szervereire. A szinkronizálandó beállítások megadásához nyissa meg eszközén a Chrome szinkronizálási irányítópultját.

Asztali vagy hordozható számítógépen kattintson a böngésző jobb felső sarkában az „Emberek” ikonra vagy a nevére. Ezután kattintson a „Sync” gombra a szinkronizálni kívánt információk testreszabásához. Az opciók között szerepelnek jelszavak, böngészési előzmények, böngészőbővítmények, böngészőalkalmazások, hitelkártya-adatok és az űrlap automatikus kitöltésével kapcsolatos információk. Törölje a jelölőnégyzet jelölését, amelyet nem szeretne szinkronizálni a Google szervereivel.

Android vagy iOS telefonon vagy táblagépen érintse meg a „Tovább” gombot; majd koppintson a „Beállítások” elemre. Ezután koppintson a fiók nevére és a „Sync” szóra. Az „Adattípusok” szakaszban kapcsolja be vagy ki az összes olyan adattípust, amelyet szinkronizál vagy nem szeretne.

A Google könyvjelzők nem szinkronizálva

Ha a könyvjelzők vagy egyéb információk nem szinkronizálódnak megfelelően, próbálja meg kikapcsolni a szinkronizálási funkciót; majd kapcsolja vissza.

Asztalon vagy laptopon kattintson az „Emberek” ikonra vagy a nevére; majd kattintson a „Sync” gombra. Használja a felső kapcsológombot a „Sync” kikapcsolásához. Zárja be a Chrome-ot és nyissa meg újra; majd térjen vissza a „Sync” menübe a szinkron visszaállításához.

Android vagy iOS eszközön érintse meg a „Tovább” gombot; majd koppintson a „Beállítások” elemre. Ezután koppintson a fiók nevére és a „Sync” szóra. Kapcsolja ki a „Sync” funkciót; majd kényszerítse az alkalmazás leállítását az operációs rendszer segítségével, vagy indítsa újra a készüléket. Nyissa meg újra a Chrome-ot, és ugyanazzal a menüvel kapcsolja be újra a szinkronizálást.