A Wmiprvse.exe leállítása

A Wmiprvse.exe a Windows Management Instrumentation Provider Service futtatható fájlja, amely alapvető hibajelentési és felügyeleti funkciókat hajt végre. Néhány harmadik féltől származó alkalmazás a szolgáltatást arra használja, hogy összekapcsolódjon a Windows felügyeleti és felügyeleti szolgáltatásaival. A legtöbb esetben soha nem szabad letiltania vagy leállítania a WMI folyamatot vagy szolgáltatást. A rosszul írt szoftver vagy vírus azonban a szolgáltatást a CPU használatának rendellenesen magas szintre emeléséhez vezethet, ami a Windows időnként szinte nem reagálhat. A hibás alkalmazás vagy vírus eltávolítása hosszú távú válasz a Wmiprvse.exe hibák megoldására. Ennek ellenére, mielőtt kijavíthatja a problémát, először le kell állítania vagy le kell tiltania a WMI folyamatát és szolgáltatását.

Állítsa le a folyamatot

1

Nyomja meg a "Ctrl-Alt-Delete" billentyűt a Windows Bejelentkezés menü megjelenítéséhez, majd kattintson a "Feladatkezelő indítása" gombra. Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza a helyi menü "Feladatkezelő indítása" parancsát.

2

Kattintson a "Folyamatok" fülre a Windows Feladatkezelő ablakában.

3

Görgessen lefelé, és válassza a "Wmiprvse.exe" fájlt a folyamatlistában, majd kattintson a "Folyamat befejezése" gombra.

4

Kattintson ismét a "Folyamat befejezése" gombra, amikor megerősítést kér a Wmiprvse.exr folyamat befejezéséről.

Állítsa le a szolgáltatást

1

Nyomja meg a Windows "Start" gombját, a "services.msc" szót a Keresés mezőbe, majd nyomja meg az "Enter" -t. Megjelenik a Szolgáltatások ablak.

2

Kattintson duplán a "Windows Management Instrumentation" szolgáltatásra.

3

Kattintson a "Stop" gombra a Windows Management Instrumentation Properties ablakban. Ha megjelenik az Egyéb szolgáltatások leállítása ablak, kattintson az "Igen" gombra. Kattintson az "OK" gombra a Windows Management Instrumentation Properties ablak bezárásához. Zárja be a Szolgáltatások ablakot.