A Facebookom nem engedi, hogy képeket tegyek közzé

Különböző problémák akadályozhatják a képeket a Facebook-fiókjában: böngészővel kapcsolatos probléma, a fényképek méretével vagy formátumával kapcsolatos probléma, vagy akár maga a Facebook hibája. Ha mobileszközről posztol, akkor végezze el a használt alkalmazás hibáinak elhárítását. Az instabil internetkapcsolat szintén nehézségeket okozhat a képek közzétételével.

Böngésző problémák

A Facebook fényképfeltöltő eszköze az Adobe Flash alkalmazást használja, ezért győződjön meg arról, hogy böngészője a plugin legújabb verzióját futtatja, amely letölthető az Adobe webhelyéről. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a böngésző legújabb verzióját futtatja, amely tartalmazza a legújabb kompatibilitási javításokat és hibajavításokat. Ha úgy találja, hogy feltölthet fényképeket egy alternatív böngészőprogramba, a probléma megoldódhat az alapértelmezett böngészőben futó bővítmények letiltásával vagy az alkalmazás eltávolításával és újratelepítésével.

Fotó formátumok

A Facebook problémákat tapasztalhat a 15 MB-nál nagyobb méretű, vagy JPG, BMP, PNG, GIF és TIFF formátumtól eltérő formátumban mentett képek esetén. Előfordulhat, hogy csökkentenie kell a képeket, vagy át kell alakítania más formátumba, mielőtt sikeresen feltöltenék őket. Ha egy fotószerkesztő alkalmazásban feldolgozott képek feltöltésével küzd, próbálja meg inkább az eredeti képeket használni.

Facebook hibák

A Facebook platform ideiglenes műszaki hibái kiküszöbölhetik a szolgáltatást, és megakadályozhatják a képek feltöltését. Várjon néhány percet, mielőtt újra megpróbálná feltölteni, hogy meggyőződjön erről. A Facebook hálózatának bármilyen ismert problémájáról vagy problémájáról általában a Facebook Developer Platform állapota oldalon vagy a Facebook súgóoldalain számolnak be.

Mobilalkalmazások

A mobileszközről, például telefonról vagy táblagépről származó fotók feltöltésével kapcsolatos problémák gyakran megoldhatók az eszköz újraindításával, hogy töröljék az esetleg sérült ideiglenes fájlokat vagy adatokat. A Facebook alkalmazás eltávolítása és újratelepítése szintén megoldhatja a problémát, mivel ez visszaállítja az alkalmazás konfigurációs beállításait, és lehetővé teszi a kapcsolat helyreállítását a Facebook webhelyével. Mindig frissítse mobil operációs rendszerét a legújabb verzióra, hogy biztosítsa a kompatibilitást a Facebook-szal és annak alkalmazásaival.

Internet kapcsolat

Ha instabil vagy szakaszos internetkapcsolata van, az megakadályozhatja nagy mennyiségű adat (például fénykép) továbbítását, miközben a kisebb feltöltések (például szöveg) gond nélkül működnek. Használjon egy kapcsolat teszt webhelyet, például a Speedtest.net webhelyet a webre mutató link erősségének és minőségének meghatározásához. Ha lehetséges, váltson stabilabb kapcsolatra, vagy próbáljon meg újra és újra csatlakozni.