Az internetes böngészés figyelése

A mai erősen hálózati világban a vállalkozás tulajdonosának vagy a rendszergazdának figyelemmel kell kísérnie az alkalmazottak internetes tevékenységét. A vírusok és a rosszindulatú programok veszélyeztetik a vállalati hálózatot, a játékokkal, a szociális és egyéb munkához nem megfelelő weboldalak pedig értékes sávszélességet lophatnak és csökkenthetik az alkalmazottak hatékonyságát. Számos különböző módszerrel figyelemmel kísérheti az internetes böngészést, de a legegyszerűbb és legolcsóbb módszerek közé tartozik a böngésző előzményeinek ellenőrzése, az ideiglenes internetes gyorsítótár fájlok megtekintése és az internetes tevékenység naplózása a hálózati útválasztóval.

Böngésző előzmények és gyorsítótár

1

Nyissa meg a böngészőt. Nyomja meg a "Ctrl-H" billentyűt. Nézze át a böngésző előzménynaplóit. Szervezze a naplókat, ha szeretné, hogy megtekinthesse a felhasználó előzményeit dátum, legutóbbi látogatás vagy webhely szerint.

2

Nyissa meg az Internet Explorert. Kattintson az "Eszközök" és az "Internetbeállítások" elemre.

3

Kattintson a "Beállítások" gombra. Kattintson a "Fájlok megtekintése" elemre az Internet böngészésből gyűjtött Temporary Internet Files mappában található összes fájl megtekintéséhez. Ez a mappa nem tartalmazza a meglátogatott internetes címek listáját, de a különféle webhelyekről gyűjtött cookie-kat és egyéb adatokat jeleníti meg.

Router Naplók

1

Jelentkezzen be az útválasztóra úgy, hogy a böngésző címsorába írja be a 192.168.1.1 vagy a 192.168.0.1 parancsot. Írja be rendszergazdája felhasználónevét és jelszavát.

2

Keresse meg az adminisztrációs oldalt, és keressen egy Naplók nevű szakaszt.

3

Kattintson az "Engedélyezés" gombra, ha a funkció nincs aktiválva. Az útválasztó figyeli és rögzíti az összes olyan IP-címet, amelyet a hálózat minden számítógépe meglátogat.

4

A naplókhoz a Naplók oldalon a "Naplók" gombra kattintva férhet hozzá. Az útválasztó megjeleníti az összes IP-cím listáját, amelyhez az összes hálózati felhasználó hozzáfért.