Alapértelmezett betűtípus beállítása a Microsoft Word programban

Az első telepítés után a Microsoft Word általában a Times New Roman serif betűtípust használja alapértelmezettként. Ez azt jelenti, hogy minden új dokumentum, amelyet elindít, a Times New Roman-t fogja használni betűtípusaként. Ez a betűtípus, amely hasonlít a könyvekben található nyomtatásra, nem biztos, hogy azt a betűtípust használja, amelyet a dokumentumokhoz leggyakrabban használni szeretne. Bár a program minden megnyitásakor kiválaszthat egy új betűtípust a szalagból, a kívánt betűtípus alapértelmezettként történő beállítása nem teszi szükségessé ezt a további lépést.

1

Indítsa el a Microsoft Word alkalmazást. Egy üres, üres dokumentum jelenik meg a képernyőn.

2

Kattintson a "Betűtípus" panel jobb alsó sarkára a "Kezdőlap" fülre, hogy kibontsa a Betűtípus panelt párbeszédpanelre.

3

Keresse meg az alapértelmezettként beállítani kívánt betűtípust a bal oldalon található betűtípusnevek listájában. Kattintson a kiemelésre.

4

Válassza ki a betűméretet a jobb oldali oszlopban az adott betűtípushoz rendelkezésre álló méretek listájából.

5.

Kattintson a "Beállítás alapértelmezettként" gombra a Betűtípus párbeszédpanel alján.

6.

Kattintson a "Minden dokumentum a Normal.dotm sablon alapján" választógombra. Ez a sablon beállításfájlként szolgál az összes alapvető Word-dokumentum formátum- és stílusbeállításainak tárolására.

7

Kattintson az "OK" gombra a Betűtípus párbeszédpanelből való kilépéshez és a dokumentumhoz való visszatéréshez.

8.

Nyisson meg egy új dokumentumablakot a "Fájl" menüre kattintva, majd az "Új", "Üres dokumentum" és "Létrehozás" parancsokra. Írjon be néhány betűt az oldalra, és látja, hogy az alapértelmezett betűtípus frissült.