Mi a virtuális könyvelés?

A virtuális könyvelés lehetővé teszi egy könyvelő vagy könyvelő számára, hogy távolról számviteli szolgáltatásokat nyújtson az ügyfelek számára. A távmunkával kapcsolatos álláshelyek egyre gyakoribbá válnak, mivel a vállalkozások kreatív módszereket keresnek az egyensúly megteremtésére a személyzet és a munkaterhelés között. A virtuális könyvelés rugalmas és költség szempontjából egyaránt előnyös lehet mind az üzleti vállalkozások, mind a könyvelő számára.

Virtuális könyvelés meghatározva

A virtuális könyvelés lehetővé teszi a könyvelő számára a távmunkát, ahelyett, hogy fizikai munkát végezne az ügyfél irodájában. A munkahelyen kívül nincs sok különbség a rendszeres könyvelési szolgáltatások és a virtuális megállapodások között. A virtuális könyvelő számítógépes könyvelési szoftvert használ pénzügyi tranzakciók könyvelésére, a kimutatások áttekintésére és frissítésére, valamint a számlák egyeztetésére.

Hogyan működik

A virtuális könyvelés engedélyezéséhez az üzlet távoli hozzáférést biztosít a könyvelőnek a szerveréhez, szoftveréhez és pénzügyi dokumentumaihoz. A könyvelő otthoni számítógépéről jelentkezik be a vállalat biztonságos hálózatába, és ugyanúgy hozzáfér a dokumentumokhoz, mint akkor, ha bejelentkezik egy helyszíni vállalati számítógépre, és számítógépére telepíti a társaság könyvelési szoftverét. Az elrendezéstől függően a munkavállaló vagy az ügyfél megvásárolhatja és regisztrálhatja a szoftvert, de mindkettőnek ugyanazt a programot és verziót kell használnia a fájlok megfelelő átvitelének és kommunikációjának biztosítása érdekében.

Ha a könyvelőt a cég alkalmazza, akkor a munkáltató bérszámfejtési politikájának és ciklusának megfelelően fizetik. Ha a könyvelő független vállalkozóként dolgozik, akkor a vállalkozásnak kiszámlázza az elvégzett szolgáltatásokat, és az ügyfél a vállalkozó fizetési politikájának megfelelően átutalja a fizetést.

Munkaadói juttatások

A virtuális könyvelő vonzó lehet egy vállalatnál az ehhez a megállapodáshoz kapcsolódó költségmegtakarítás és rugalmasság miatt. A virtuális könyvelőknek nincs szükségük irodahelyiségre vagy kellékekre, az alvállalkozóként pedig nincs szükségük biztosításra, juttatásokra vagy foglalkoztatási adókra - ez óriási megtakarítást jelent a munkaadó számára. A virtuális könyvelők rugalmas rendelkezésre állást kínálnak, és csak annyit vagy annyit tudnak dolgozni, amennyire az üzleti igények szükségesek; ez különösen előnyös lehet azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyeknek nincs szükségük teljes munkaidős helyszíni könyvelőre, vagy amelyek pénzügyi szolgáltatásainak igényei ingadoznak.

Könyvelői előnyök

A könyvelők és a könyvelők számos okból dönthetnek úgy, hogy otthon dolgoznak virtuális kapacitásként. A leggyakoribb az ütemterv rugalmassága, amely sok munkavállalót vonz, különösen az otthoni szülőket és a fogyatékossággal élő személyeket. Amíg a munka az ügyfél meghatározott határidejéig befejeződik, a könyvelő szabadon dolgozhat feladatai teljesítésén. Az a kilátás, hogy nem kell otthagyni a munkát, egy másik vonzó előny, mivel ez pénzt takaríthat meg a könyvelőnek a gáz, az autófenntartás és a gyermekgondozás terén. Az ambiciózus virtuális könyvelők dönthetnek úgy, hogy több ügyfélnél dolgoznak.