Hogyan lehet eladni rézhuzalt

A réz általában a legtöbb pénzt termeli más újrahasznosítható fémhulladékokhoz képest. Ha felújítja otthonát, vagy olyan vállalkozása van, amely ócskavas fémet termel, fontolja meg újrahasznosítását plusz készpénzért. A legtöbb rézdrót kis előkészítést igényel a legmagasabb ár elérése érdekében. Gyakran van szigetelése vagy más, hozzá kapcsolódó alkatrészei, amelyek csökkentik értékét. Gyűjtse össze a rézhuzalt, amíg kb. 20 fontja nem lesz. vagy több, távolítsa el az alkatrészeket, és vigye el egy újrahasznosító központba eladásra.

1

Válassza szét a rézhuzalt minőségekre. A harmadik osztály rézfóliát és más vékony rézdarabokat tartalmaz. A második fokozat rozsdásodott, beszennyeződött vagy festett rézhuzalt tartalmaz. Az egyik fokozatú rézhuzal tiszta, és nincsenek festékei, lakkjai vagy bármilyen más változtatása. Az újrahasznosító központok fizetnek a legtöbbet az első osztályú vezetékekért, a legkevesebbet pedig a harmadik osztályú vezetékekért.

2

Hívjon helyi újrahasznosító központokat, valamint hulladék- vagy selejtközpontokat, és kérdezze meg a jelenlegi réz áraikat. A réz ára gyakran ingadozik, és találhat jobb ajánlatot attól függően, hogy merre jár. Kérdezzen meg minden újrahasznosító központot, ha alacsonyabb árat adnak Önnek a még mindig szigeteléssel ellátott rézhuzalért.

3

Távolítsa el a rézhuzal esetleges fémes alkatrészeit. Ezek tartalmazhatnak végszerelvényeket és sárgaréz csatlakozókat. Ezeknek az alkatrészeknek a eltávolítása növeli a réz értékét, de hagyja bekapcsolva, ha a kezével nem jönnek le könnyen.

4

Húzza le a szigetelést, ha az újrahasznosító központ kevesebbet fizet a szigeteléssel ellátott huzalért. Csúsztasson egy éles kést a szigetelés mentén, és húzza le róla. A kis nyomtávú rézhuzal nagy kihívást jelent a csíkozásra; ha problémája van, hagyja a vezetéket úgy, ahogy van, és kerülje a keze sérülésének kockázatát.

5.

Vigye a rézdrótot az újrahasznosító központba, és figyelje, amíg az ügyintéző megméri. Győződjön meg arról, hogy egyik vezeték sem lóg a mérleg szélén. Az ügyintéző kiszámítja az Ön által fizetendő árat az alapján, hogy milyen nehéz a rézhuzal.