Hogyan lehet egyszerre törölni ezer e-mailt egy adott feladótól

Az e-mail beérkező levelek mappája vagy az e-mail archívum mappája hamar összezavarodhat, ha nem törli rendszeresen azokat az üzeneteket, amelyekre már nincs szüksége. A legtöbb e-mail program és szolgáltatás lehetővé teszi több e-mail törlését egy adott feladótól egyszerre. Ha több ezer e-mailt szeretne törölni egy adott feladótól, használja az e-mail alkalmazás Keresés funkcióját az üzenetek megjelenítéséhez, majd válassza ki és törölje azokat az elemeket, amelyekkel törölheti az e-maileket a beérkezett üzenetek mappájából és más mappákból.

Több üzenet kiválasztása egy e-mail mappából

A legtöbb e-mail alkalmazás lehetővé teszi az e-mailek sokféle módon történő megjelenítését, beleértve a dátumot, a tárgyat és a feladót is. Üzenetek kiválasztásához először nyissa meg a bejövő mappát vagy más e-mail mappát, amely tartalmazza a törölni kívánt üzeneteket. A Windows Live Mail, a Microsoft Outlook és az online szolgáltatások, például a Yahoo! Mail, válassza ki a megfelelő mappát a bal oldali menüből. Az e-mail mappa megnyitása után kattintson a „Feladó” oszlop fülre az e-mailek rendezéséhez és megjelenítéséhez a feladó szerint csoportosítva. Az Outlook és a Windows Live Mail alkalmazásban kattintson és jelölje ki az első törölni kívánt e-mail üzenetet, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a „Shift” és a „Le” nyíl billentyűt a több üzenet kiválasztásához. Online szolgáltatásokra, például a Yahoo! Mail, kattintson és jelölje be az egyes üzenetek melletti jelölőnégyzeteket, ami sokkal időigényesebb, ha több ezer e-maillel kell választania.

Több üzenet törlése egy e-mail mappából

Az e-mailek kijelölése és kijelölése után egyszerű az egyszerre történő törlés. Az Outlook vagy a Windows Live Mail alkalmazásban kattintson a jobb gombbal a kijelölt üzenetekre, és válassza a helyi menü „Törlés” opcióját, vagy egyszerűen nyomja meg a „Törlés” vagy „Del” gombot a számítógép billentyűzetén. A Yahoo! Az összes kiválasztott üzenet törléséhez kattintson az e-mail eszköztár „Törlés” gombjára. Az e-mail alkalmazások a törölt e-maileket általában a „Törölt elemek” mappába küldik, amelyet ki kell ürítenie, hogy teljesen eltávolítsa az e-maileket a rendszeréből.

Több üzenet kiválasztása és törlése az összes e-mail mappából

Noha az e-mail üzenetek megkeresése a mappanézettel hatékony módszer az egyetlen mappában tárolt e-mailek törlésére, az eljárás eltarthat, ha a feladó üzeneteit több e-mail mappában tárolta. A probléma megoldásához használja az e-mail alkalmazás Keresés funkcióját. A Microsoft Outlook alkalmazásban kattintson a főmenü szalagon található „Keresés” fülre, majd kattintson az „Összes levél” gombra. Írja be a küldő nevét a beviteli mezőbe. Az Outlook beolvassa az összes levelezõmappát, és megjeleníti a feladó összes üzenetét. Kattintson a jobb gombbal a fő ablaktábla bármely pontjára, majd kattintson a helyi menü „Összes kijelölése” elemére. Ezután törölheti az összes üzenetet. A Windows Live Mail hasonló funkciót kínál, de kattintson a „Mappák” fülre, majd a „Keresés” gombra, és be kell írnia a feladó nevét a „Feladó” mezőbe. Továbbá,kattintson rá és jelölje be az „Almappák belefoglalása” jelölőnégyzetet. A Yahoo! Mail, használja az oldal tetején található „Search Mail” funkciót. Helyezze a "from:" szót (idézőjelek nélkül) a Keresés mezőbe a feladó neve előtt, hogy csak az adott feladó e-mailjeit jelenítse meg.

Megfontolások

Több ezer e-mail megkeresése, kiválasztása és törlése ugyanattól a feladótól a számítógépes e-mail programokkal általában könnyebb és gyorsabb, mint az online e-mail szolgáltatások, mivel a számítógépes programok több e-mail keresési és kiválasztási funkciót kínálnak. Az üzenetek törlése után letilthatja a küldő további e-mailjeit is, ha hozzáadja a küldő e-mail címét a letiltott feladók listájához, amelyet az e-mail program Levélszemét-beállítások eszközéből érhet el. A funkció engedélyezése után az összes jövőbeni e-mail egyenesen a Levélszemét vagy Törölt elemek mappákba kerül, a levélszemét és a spam levelezési beállításaitól függően.