Szövetségi munkaügyi törvények a 24 órás munkavégzésről

Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma szerint a 24 órás műszakban végzett munka érzelmi, szellemi és fizikai stresszt okozhat az alkalmazottaknak. A közzététel időpontjában egyetlen átfogó szövetségi törvény sem akadályozza a munkáltatókat abban, hogy a 16 évesnél idősebb munkavállalóktól 24 órás vagy annál is hosszabb műszakot követeljenek meg. Ennek ellenére léteznek törvények annak biztosítására, hogy a munkavállalók fizetést kapjanak a hosszabb műszakokért. Más törvények korlátozzák a munkaidőt, amikor a biztonság az elsődleges kérdés, például a teherautó-sofőr által üzemeltetett járművek óráinak korlátozása.

Tipp

Egyetlen szövetségi törvény sem korlátozza az egy nap alatt ledolgozott órák számát. Számos törvény rendelkezik azonban a túlórabérről, az ügyeleti munkakörülményekről, a tizenéves munkavállalók óráiról és a túlzott fáradtság megelőzésére irányuló biztonsági intézkedésekről.

Alvás és fizetés szabályai

Az Egyesült Államok tisztességes munkaügyi normáinak törvénye értelmében a bármilyen műszakban dolgozó munkavállalóknak fizetniük kell minden munkaórájukért, a fizetetlen étkezési időszakok kivételével. Az alkalmazottaknak akkor is fizetnek az idejükért, ha a munkáltató megengedi, hogy aludjanak, amikor nincsenek elfoglalva.

Ha azonban egy alkalmazott 24 órás vagy annál hosszabb műszakban dolgozik, akkor a tisztességes munkaügyi normákról szóló törvény lehetővé teszi a munkaadók számára, hogy csökkentse a munkavállaló fizetését az alvással töltött idő után. Bizonyos követelményeknek teljesülniük kell. Például a munkavállalónak rendszeresen beosztott szünetet kell kapnia a munkáltató által biztosított bútorozott alvóhelyen. A minősített alvási időszakoknak öt óránál hosszabbnak, de legfeljebb nyolc órának kell lenniük.

Ügyeleti alkalmazottak

A szövetségi törvények nem korlátozzák azt az időtartamot, amelyet a munkáltató előírhat az alkalmazottak ügyeletben tartására, ezért egyes munkáltatók megkövetelhetik, hogy az alkalmazottak egyszerre több mint 24 órán keresztül maradjanak ügyeletesek. Különböző munkákhoz ügyeleti állapot szükséges, hogy váratlan helyzetekkel, például sürgősségi reagálással vagy nagymértékű áramkimaradással találkozzanak. Még a kiskereskedelmi ügyfelek is felhívásnak találhatják magukat különösen forgalmas évszakokban, például karácsonykor vagy fekete pénteken.

Ha a munkáltató megköveteli, hogy a munkavállaló az ügyeleti időszakban a helyszínen maradjon, akkor a munkáltatónak az összes ügyeleti időt munkaidőnek kell tekintenie. Ha azonban a munkavállaló az ügyeleti időszakban hazamehet, a munkáltatónak nem kell fizetnie a munkavállalónak a telephelyen kívül töltött időért.

Túlóra fizetése a túlzottan ledolgozott órákért

A szövetségi törvény előírja, hogy a munkáltatók a munkavállalóknak a rendszeres fizetésük legalább 1,5-szeresét (másfélszeresét) fizessék a 40 órát meghaladó minden munkaóráért egy munkahét alatt, függetlenül attól, hogy 24 órás vagy rövidebb műszakban dolgoznak. . Egyes államok, például Kalifornia szigorúbb túlóra-törvényeket írnak elő, amelyek előírják a munkaadók számára a túlórák kifizetését, ha az alkalmazottak egy bizonyos óraszámnál többet dolgoznak egy 24 órás időszak alatt. Ilyen államokban a 24 órás műszakban dolgozó alkalmazottak automatikusan túlórabért kapnának.

A ledolgozott órák korlátozásának egyéb szempontjai

A szövetségi munkaügyi törvények szerint a 16 év alatti munkavállalók legfeljebb nyolc órát dolgozhatnak egy iskolán kívüli napon, és legfeljebb három órát egy iskolai napon. Egyes egyes iparágakat a törvény korlátoz arra vonatkozóan, hogy egy alkalmazott hány órában dolgozhat. Például a Szövetségi Motor Carrier Safety Administration előírja, hogy a teherautó-sofőrök legalább 10 órán át pihenjenek, miután 11 egymást követő órát vezetnek.