Hogyan lehet lemondani az eladott cikket az eBay-fiókomon

Az eBay-n lévő eladóknak alkalmanként szükség lehet a tranzakció törlésére, miután egy terméket eladtak. Talán tévedésből került fel az árucikk, vagy megrongálódott, elveszett vagy ellopták. Bármi is legyen az oka, az eladónak először fel kell vennie a kapcsolatot a vevővel, meg kell magyaráznia a helyzetet, és fel kell kérnie, hogy a vevő vállalja a tranzakció törlését. Ezután az eladástól számított 45 napon belül meg kell nyitni egy ügyet az eBay Resolution Centernél, és 60 napon belül le kell zárni.

Nyissa meg az esetet

1

Jelentkezzen be eBay-fiókjába, és kattintson a bal oldali menü panelen található „Eladott” linkre az Eladott elemek oldal megnyitásához.

2

Kattintson a „Probléma megoldása” lehetőségre az Eladott elemek oldalon az elem bejegyzése mellett. Megnyílik egy űrlap, amely lehetővé teszi az ügy kezdeményezését a Felbontási központban.

3

Kattintson az „Eladtam egy elemet, és meg akarom mondani a tranzakciót” opciót, majd kattintson a „Folytatás” gombra. Írja be eBay felhasználónevét és jelszavát a megnyíló bejelentkezési űrlapba. Megnyílik a Tranzakció törlése űrlap, feltüntetve a tétel számát; vagy ha egy másik linkről nyitotta meg az űrlapot, írja be a cikk számát a Cikk száma mezőbe.

4

Írja be a törlés okát az "Adjon okot a vevőnek a tranzakció törlésére" mezőbe, majd kattintson a "Folytatás" gombra. A vevővel megkeresik a kérését. Ha hét napon belül nem válaszol, a tranzakciót törlik, és a végső értékdíjat visszatérítik számlájára. Ha a vevő válaszol, az eBay közvetít a probléma megoldása és az ügy lezárása érdekében.

Zárja le az esetet

1

Jelentkezzen be az eBay-be, és nyissa meg a Resolution Center oldalt (hivatkozás az erőforrásokban).

2

Kattintson a lezárni kívánt esetre.

3

Kattintson az ügy lezárásának okára. A választási lehetőségek a következők: „A vevő és ezt a tranzakciót sikeresen teljesítettem” és „le akarom fejezni a vevővel folytatott kommunikációt”.

4

Írjon be minden további megjegyzést, amelyet fel szeretne venni a Megjegyzések mezőbe, majd kattintson az „Eset bezárása” gombra. Az ügy lezárult.