Mik azok a kiskereskedelmi vezetékek és a softlines?

A keménykötésű és a softline, más néven keményáru és lágyáru a kiskereskedelmi készlet két fő kategóriája. A „puha áruk” kifejezés elsősorban a szó szoros értelmében puha tárgyakat jelöli, mint például a ruházat és az ágynemű. A kemény áruk nem személyes tárgyak, például sportfelszerelések, készülékek vagy elektronika.

Tipp

A „puha áruk” kifejezés elsősorban a szó szoros értelmében puha tárgyakat jelöli, mint például a ruházat és az ágynemű. A kemény áruk nem személyes tárgyak, például sportfelszerelések, készülékek vagy elektronika.

Mi tekinthető puhának

A ruházati cikkek, az ágynemű, az ágynemű, a párnák és a törölközők mellett a puha cikkek egyéb személyes tárgyakat is tartalmaznak, például lábbelit, öveket, kalapokat, kesztyűket és sálakat. A kemény árukkal ellentétben a puha termékek rugalmassága miatt több lehetőséget kínálnak a kiskereskedőknek a termékek megjelenítésére.

Mit tartunk nehéznek

A kemény áruk széles kategóriákba sorolhatók, mint például az elektronika, készülékek, sportfelszerelések és eszközök. A kemény áruk dobozokban kerülhetnek, vagy nem. Például néhány főzőedény, például turmixgép és kenyérpirító dobozban kerül forgalomba. Mások, például nagy edények és serpenyők, nem biztos, hogy.

A keményáru-gyártók a csomagjaik méretének csökkentésével vonzóbbá tehetik termékeiket a kiskereskedők számára, így a termék megköveteli a kiskereskedőtől, hogy kevesebb polcteret használjon fel az egyes termékek megjelenítéséhez vagy raktározásához. Minél több polchely van egy kiskereskedőnél, annál több tételt tud megjeleníteni, hogy vonzza a potenciális vásárlókat.

Nagy és nagy dobozos kiskereskedők

A nagydobozos üzletek kemény és puha áruk nagy készletét kínálják, hogy a vásárlóknak egyablakos vásárlási lehetőséget kínáljanak. Ezek az üzletek meghatározott részlegekre vannak osztva, hogy a fogyasztók könnyebben megtalálják a speciális igényeket. A nagy dobozok néha kemény és lágy árukat állítanak össze ugyanabban a részlegben, hogy az adott tevékenység iránt érdeklődő vásárlók megkönnyítsék egy helyen a szükséges dolgok megtalálását.

Például az üzlet törölközőket, mosdókendőket, fürdőszőnyegeket, törölközőtartókat és mérlegeket helyezhet el a fürdőszoba részlegén. Más esetekben elkülönítheti az elemeket ugyanabban a kategóriában. Például az áruház kétféle részlegbe helyezheti a sportfelszereléseket és a sportruházat, ahelyett, hogy teniszütőket és labdákat tenisznadrágok és karszalagok mellé rakna.

Kis és szakosodott kiskereskedők

Mivel nem engedhetik meg maguknak, hogy annyi készletet vásároljanak, mint a nagy dobozos üzletek, a kisebb kiskereskedők gyakran egy vagy néhány termékcsaládra szakosodnak. Egyesek kemény vagy lágy árukra specializálódtak, egy típusra összpontosítva, például gyepre, zene- vagy fürdőboltra. Más kiskereskedők kevernek kemény és lágy árukat, például egy sportáruházat. Ez utóbbi keverék lehetővé teszi a kiskereskedők számára, hogy speciális áron eladják vagy összecsomagolják a termékeket, hogy az egyik terméket kereső vásárlókat csábítsák egy másik termék megvásárlására, amelyet valószínűleg úgyis megvesz.