Mi a nyomtatott média reklámozása?

A nyomtatott média reklámja egy olyan reklámforma, amely fizikailag nyomtatott médiumokat, például magazinokat és újságokat használ a fogyasztók, az üzleti ügyfelek és a potenciális ügyfelek elérésére. A hirdetők digitális médiát, például szalaghirdetéseket, mobilhirdetéseket és közösségi médiában történő hirdetéseket is használnak ugyanazon célcsoport eléréséhez. A digitális média terjedése a hagyományos nyomtatott médiák hirdetési kiadásainak csökkenéséhez vezetett, de a nyomtatott anyag nem halott.

Tipp

A nyomtatott média reklámja fizikailag nyomtatott média, ideértve az újságokat, magazinokat, plakátokat és óriásplakátokat, valamint a közvetlen levelet.

Újságok és hetilapok

A hirdetők különféle újságok széles választékából választhatnak, beleértve a helyi, regionális vagy országos címeket, amelyeket napi, esti, heti vagy vasárnapi kiadásban adnak ki. Az újságok különböző olvasóközönséget céloznak meg tartalmi keverékkel, gyakran a sportot, a szórakoztatást, az üzleti életet, a divatot és a politikát a helyi, országos vagy világhírek mellett. A hirdetők különböző méretű hirdetési felületeket vásárolhatnak, a csak apró, csak szöveges hirdetésektől kezdve a teljes, vagy akár egy kétoldalas terjedelemig terjedő méretű szöveget, fényképeket, illusztrációkat és grafikákat tartalmazó hirdetések megjelenítéséig.

Fogyasztói és Kereskedelmi Magazinok

A magazinok széles választékot kínálnak a hirdetőknek az olvasók körében és gyakoriságában. A fogyasztói magazinok sokféle érdeklődési kört ismertetnek, beleértve a sportot, a hobbikat, a divatot, az egészségügyet, az aktuális ügyeket és a helyi témákat. Számos üzleti és szakmagazin ismerteti az egyes iparágakat, például a pénzügyeket vagy az elektronikát. Mások ágazatokon átívelő témákkal foglalkoznak, mint például a kommunikáció vagy az emberi erőforrások, míg mások a munkakörökre jellemző területekre összpontosítanak, például a vezetők, marketing szakemberek vagy mérnökök számára kiadványokkal. A közzétételi gyakoriság általában heti, havi vagy negyedéves. Az újságokhoz hasonlóan a hirdetők is fekete-fehér vagy színes hirdetési területeket vehetnek át az apróhirdetéstől a teljes oldalas hirdetésekig.

Hirdetőtáblák és plakátok

Az óriásplakátokon és plakátokon történő reklámozás lehetőséget ad a hirdetőknek arra, hogy mozgásban lévő fogyasztókat érjenek el. A plakátok elhelyezése például a kiskereskedelmi bevásárlóközpontokban segít a hirdetőknek elérni a vásárlókat a vásárlás helye közelében. A vasútállomásokon, a repülőtereken vagy a forgalmas városközpontokban található plakátok vagy óriásplakátok nagy fogyasztói csoportokat érhetnek el. A hirdetők az általuk választott gyakorisággal módosíthatják az óriásplakátokon és a plakátokon lévő üzeneteket.

Direkt levél: Levelek és képeslapok

A hirdetők a direkt postát használják kisebb célcsoportok vagy kiválasztott potenciális ügyfelek elérésére. A közvetlen postai küldemény gyakran levél, brosúra vagy szórólap formájában történik, amelyet a postai szolgáltatáson keresztül küldenek. A hirdetők összeállíthatják saját listájukat a potenciális ügyfelekről és az ügyfelekről a postázáshoz, vagy bérelhetnek levelezőlistát egy speciális cégtől.

Nyomtatási média kiválasztása

A nyomtatott médiában történő reklámozás lehetőséget kínál a hirdetőknek arra, hogy különböző olvasóközönségeket célozzanak meg, a hirdetési költségeket az olvasóközönség és az olvasóközönség jellege alapján. A hirdetők és ügynökségeik összehasonlítják a célközönség elérésének költségeit az egyes médiák vagy iparági csoportok - például a Magazinmédia Egyesület vagy az Országos Újságszövetség - forgalmi adatai és olvasói kutatásai segítségével.