Hogyan készítsünk pipa jelölőnégyzetet az Excelben

Az Excel táblázatban található jelölőnégyzet hasznos az elemek kipipálásához, de sokkal tovább is léphet. Az Excel jelölőnégyzetek kiválthatják a számításokat és vizuális indikátorokat adhatnak. Például amellett, hogy a projekt befejezett pipákat lát, a táblázat azonnal kiszámíthatja a projekt teljesítési százalékát is. A kevésbé képes Excel-felhasználók egyszerűbb adatbevitelével együtt a pipa jelölőnégyzetek hozzáadása az Excel-táblázatokhoz további előnyöket kínál a kisvállalkozások számára.

Egyszerű pipa dobozok

Táblázat használata olyan egyszerű ellenőrzőlista létrehozásához, mint a leltár vagy a projekt tennivalói listája, egyszerű, ha nem a jelölőnégyzetet használja a számítások engedélyezéséhez, vagy ha csak magának használja a táblázatot. Ezekben az esetekben csak üres cellát kell hagynia az egyes sorok mellett későbbi felhasználás céljából. Bármelyik karaktert beírhatja a mezőbe, vagy manuálisan ellenőrizheti a táblázatot a nyomtatott példányon.

Ha egy üres mezőt be akar illeszteni az üres cellákba, hogy egy személy később ellenőrizze, kattintson a cellára, és az "Alakformátum" csap segítségével négyzet alakú alakot adjon az üres cellához. Eleinte túl nagy lesz, de méretezze át, hogy illeszkedjen a fogantyúival. Másolja és illessze be a jelölőnégyzetet a többi cellába.

Tipp

Tegyen egy egyszerű jelölőnégyzetet hivatalosabbnak egy szárnyszárnyak pipával. Lépjen a kitölteni kívánt jelölőnégyzetbe. Kattintson a szalag „Beszúrás” fülére, válassza a „Szimbólumok”, majd a „Szimbólum” lehetőséget, és válassza a Wingdings betűtípust. Görgessen az aljára, és válasszon egy pipát. Kattintson az "Enter" gombra a választás beszúrásához a táblázatba.

Az Excel jelölőnégyzet automatizálása

Az automatizált jelölőnégyzetek számos előnyt kínálnak, bár ezek beállítása összetettebb. A táblázat űrlapként működhet, csak a többi felhasználó által bejelölt pipákat fogadja el. Mivel a jelölőnégyzet lehet üres vagy tele, logikai IGAZ vagy HAMIS értéket adhat vissza, lehetővé téve a további képletprogramozást a jelölőnégyzet bevitele alapján. Egy egyszerű példa átrendező zászlót indítana el egy készlet táblázatban.

  1. Elrendezheti az adatait

  2. Hozzon létre olyan adatokat, amelyek később megkapják a jelölőnégyzeteket. A listák a B oszlopban kezdődnének, és függőlegesen lefelé haladnának, az A oszlopot hagyva a jelölőnégyzetek számára.

  3. Engedélyezze a Fejlesztő lapot

  4. Kattintson a jobb gombbal a szalag bármely pontjára, és válassza a "A szalag testreszabása" lehetőséget. Kattintson a "Fejlesztő" melletti jelölőnégyzetre, majd kattintson az "OK" gombra. A Fejlesztő fül most megjelenik a szalagon. Ez az Excel minden asztali verziójában működik, az Excel 2007-től kezdődően, beleértve az Office 365 Excel programot is.

  5. A közzététel időpontjában a Fejlesztő fül nem érhető el az Excel online vagy mobil verzióiban.

  6. Helyezzen be egy jelölőnégyzetet

  7. Jelölje be azt a cellát, amelyhez hozzá kívánja adni a jelölőnégyzetet, majd a Fejlesztő fülön kattintson a "Beszúrás" gombra. Az űrlapvezérlők és az ActiveX-vezérlők alatt jelölőnégyzet ikonokat fog látni. Hacsak nem ismeri az ActiveX-vezérlőket, amelyek az Excelen kívül töltődnek be a további programozási funkciók engedélyezéséhez, jelölje be az "Űrlapvezérlők" jelölőnégyzetet. A jelölőnégyzet a kijelölt cellában lesz, de nem belül. Vigye a kurzort a jelölőnégyzet fölé, amíg meg nem jelenik egy négyirányú nyíl, és ezzel húzza a mezőt a helyére. A jelölőnégyzet a helyén van, és használatra kész.

  8. Tipp

    Bár a jelölőnégyzet a kiválasztott cellához van társítva, átméretezhető határoló négyzettel rendelkezik, amelyet hat kis kör határoz meg. Lehetséges, hogy ezt teljesen át kell méreteznie a cellában, hogy működjön a cellafunkciókkal, például a jobb alsó sarok húzásával.