Hogyan találhatunk embereket a Facebookon a város alapján

Ha valakit keres egy adott városban, szűkítheti a keresést hely szerint, amikor egy személyt keres. Ha hirdetési üzenetet próbál megcélozni bizonyos területeken élő emberek számára, akkor ezt a Facebook hirdetési eszközeivel is megteheti. Ha egyszerűen csak információkat szeretne látni egy városról, kereséssel megkeresheti az adott városhoz kapcsolódó Facebook-csoportokat és oldalakat.

Facebook által keresett város

Facebook kereséshez vagy kereséshez és város szerinti szűkítéshez először írja be a keresett személy nevét a Facebook webhely vagy okostelefonos alkalmazás keresőmezőjébe. Ezután kattintson az " Emberek " fülre annak jelzésére, hogy személyt keres.

Az " Eredmények szűrése " opciók alatt válassza ki azt a várost, amelyre korlátozni kívánja a Facebook keresést. Ha az érdeklődő város először nem szerepel opcióként, kattintson vagy érintse meg a „ Válasszon várost ” lehetőséget, és írja be a város nevét.

Ennek korlátoznia kell a keresést az adott városhoz kapcsolódó emberekre. Szűkítheti keresését azokra az emberekre is, akik egy adott vállalkozásnál dolgoztak, vagy egy adott iskolába jártak, a többi keresési szűrő opcióval.

Hirdessen az emberek hely szerint

Ha hirdetéseket tesz közzé a Facebookon, érdemes azokat olyan emberekre célozni, akik egy adott városban élnek vagy jelenleg egy adott városban tartózkodnak. Ez gyakran hasznos egy helyi vállalkozás számára, amely várhatóan csak a közelben lakó embereket szolgálja.

Ehhez használja a Facebook Helymeghatározás funkcióját, és válasszon ki egy várost, országot vagy helycsoportot, amelyre a hirdetést célozza. Válassza ki, hogy a hirdetést a helyszínen tartózkodókra, a közelmúltban tartózkodókra, az ott lakókra vagy az oda utazókra kívánja-e irányítani. Például, ha vállalkozása a turistákat látja el, érdemes hirdetést közzé tenni az utazók számára, de ha ez leginkább a helyi lakosoknak szól, érdemes korlátoznia a hirdetése elérhetőségét a lakosok számára.

Ha szélesebb helyet választ, például egy országot, államot vagy kontinenst, akkor gyakran korlátozhatja hirdetését olyan emberekre is, akik nagyobb városokban vagy egy adott méretű városokban élnek . Ez hasznos lehet, ha vállalkozása olyasmit kínál, amely különösen a városi lakosoknak vagy a nagyobb városokon kívüli embereknek szolgál.

Keresse meg a városi csoportokat és oldalakat

Ha többet szeretne megtudni egy adott városról, vagy az ott lakó emberekkel szeretne kommunikálni , kereshet a városhoz kapcsolódó Facebook-csoportokat és oldalakat . Gyakran megtalálja őket egyszerűen úgy, hogy beírja a város nevét a Facebook keresőmezőjébe , vagy felhasználja a város becenevét, például a Big Apple New York-hoz. Nézze át a csoportok és oldalak leírását, hogy találjon egy vagy több érdekesnek tűnő anyagot, és olyan anyagokkal rendelkezzen, amelyek relevánsak az Ön számára, vagy lehetőséget nyújtanak az adott városban élő emberek elérésére.

Néhány csoport megkövetelheti, hogy csatlakozzon és elfogadja a tagsági szabályokat, mielőtt kapcsolatba léphet az ott közzétett anyagokkal. Győződjön meg arról, hogy megtanulta és betartja a házirendet a csoporton belüli feladatokkal kapcsolatban. Például egyesek nem engedélyezik az adott nyelvet, vagy betilthatják a hirdetéseket. Ha megszegi a szabályokat, feldühítheti a többi csoporttagot vagy oldalhasználót, és törölheti a bejegyzéseit.

Megtalálhatja a városról szóló népszerű Facebook-csoportok listáját is, ha cikkeket keres az adott város kiadványaiból. Fontolja meg más közösségi hálózati eszközök használatát is, ha információt szeretne találni a városról vagy onnan, például a Twitterről, az Instagramról és a Redditről.