Van iPod Shuffle-m, de nincs töltőm - mit tegyek?

Ha nem érdekli, vagy nem tudja jelenlegi iPhone- ját vagy más okostelefonját zenehallgatásra használni, akár helytakarékosság, akár akkumulátor-üzemidő fenntartása, akár a zavaró értesítések elkerülése érdekében, az iPod Shuffle továbbra is életképes eszköz zenehallgatáshoz. Lehet, hogy már régóta nem használja a sajátját, vagy továbbra is használni szeretné, de hiányzik a töltője. Szerencsére az iPod Shuffle nem igényel elavult tápkábelt speciális kábellel a töltéshez.

Ezenkívül az iPod Shuffle továbbra is csatlakozik az iTunes könyvtárához, így az összes aktuális zenét gond nélkül átviheti az iPod Shuffle készülékre. Az egyedi formájú töltőportokkal rendelkező újabb eszközöktől eltérően az iPod Shuffles legtöbbje audio csatlakozóhoz csatlakozik. A vezeték másik végén USB csatlakozó található.

Ismerje meg iPod Shuffle generációját

Az iPod Shuffle generációjától függően kissé eltér a kialakítás változata, ezért ellenőriznie kell az iPod Shuffle generációját. A harmadik és a negyedik generáció dizájnilag drasztikusan különbözik egymástól, de a második és a negyedik generáció hasonlónak tűnik, míg a harmadik az első sokkal fejlettebb változata. Az első és a harmadik is hosszabb.

Ha zavart abban, hogy mi van, keresse meg a sajátját modellszám alapján. Az eredeti iPod Shuffle az A1112 modellszámmal jár, a második generáció az A1204, a harmadik az A1271, a negyedik pedig az A1373. Ezek a számok általában a keverés hátoldalán találhatók, a klip alatt.

Az iPod Shuffle generáció ismeretének legfőbb oka az, hogy némelyikük eltérően tölt, mint a többi. Például az első generációs modell rendelkezik USB-csatlakozóval, amely kábel nélkül közvetlenül az USB-porthoz csatlakozik. A második generációs modellek dokkolót és csatlakozókábelt használnak , míg a harmadik és negyedik generáció fejhallgató-USB- adaptert használ az USB-porthoz való csatlakozáshoz.

Ellenőrizze, hogy az iPod Shuffle-t fel kell-e tölteni

Egy egyszerű módja annak, hogy megtudja, szükség van-e iPod Shuffle töltésére, ellenőrizze a fejhallgató-csatlakozó mellett található LED-es fényszint jelzőt. Ez a funkció csak az iPod Shuffles első, második és harmadik generációján található, tehát ha van negyedik generációja, akkor az áramforráshoz kell csatlakoztatnia az energiaszint megerősítéséhez.

Ami a LED lámpát illeti, a teljesítmény színét a fény színe alapján határozza meg. Ha nincs fény, a Véletlenszerű lejátszás teljesen halott, ezért azonnal kezdje meg a töltést. Ha a lámpa piros , akkor a Shuffle alig él, kevesebb mint 25 százalékos töltéssel, ha pedig piros és villog , akkor kevesebb mint 1 százaléka van hátra. Ha narancssárga , akkor kevesebb, mint 50 százalék töltés van, és ha zöld , akkor bárhol 50 és 100 százalék között lehet, ezért érdemes biztonságba helyezni egy kis időre a töltőn.

Töltse fel az iPod Shuffle-t töltőkábel nélkül

Így töltheti fel iPod Shuffle készülékét az eredeti töltőkábel nélkül. A generációtól függően az iPod Shuffles úgy tölthető fel, hogy csatlakoztatja az USB-AC átalakítóhoz, hogy az iPod Shuffle-t egy fali aljzathoz vagy bármely USB-aljzathoz csatlakoztassa, az USB-csatlakozó bármelyik USB-kompatibilis portba történő csatlakoztatásával. Mivel az USB-kompatibilis eszközök gyakoriak, az elérhető USB-portot könnyen meg kell találni.

Az első generációhoz használja a közvetlen USB-csatlakozót

Az első generációs iPod Shuffle USB-csatlakozóval van ellátva, amely hasonlít a flash meghajtóra. Közvetlenül a számítógép USB-portjához csatlakoztatja, így nincs szüksége semmilyen kábelre. Csak csatlakoztassa az iTunes könyvtár szinkronizálásához, és egyszerre tölti fel az iPod Shuffle-t. Csatlakoztathatja egy USB-fal csatlakozóaljzathoz is, amely úgy néz ki, mint egy kis kocka, amelyen egy fali aljzat csatlakozója van, és dugja be a falba.

Használja a töltő dokkolót a második generációhoz

A második generáció megköveteli, hogy csatlakoztasson egy dokkolóhoz, amely úgy néz ki, mint egy fehér alaplap, amelynek fejhallgató-csatlakozója egyenesen felfelé ragad, ahol csatlakoztatja az iPod Shuffle-t. Innen csatlakoztatja a dokkolót egy USB-portba a Shuffle feltöltéséhez. Ez az USB-csatlakozó számítógéphez vagy fali adapterhez is csatlakoztatható. Néhány új autónak még USB portja is van, amelyeket a Shuffle töltésére is használhat.

Használjon fejhallgató-csatlakozó-USB adaptert más generációkhoz

Később a harmadik és negyedik generáció már nem érkezett töltőállomásokkal; szüksége van egy fejhallgató-aljzat-USB adapterre. Mindenféle ilyen praktikus adaptert különböző formában és méretben vásárolhat kevesebb, mint 5 USD.

Keresse meg vagy vásároljon új töltőt

A töltő cseréjére mindig van lehetőség. Lehet, hogy az iPod Shuffles már nincs forgalomban, de rengeteg töltőkábelt találhat online az Amazon-on keresztül. Figyelembe véve az iPod Shuffle megfelelő generációját, ellenőrizze, hogy van-e Apple Shuffle töltő vagy iPod Shuffle kábel az Amazon-on, és mind az USB-kábel, mind a dokkoló töltőket 10 USD alatt kell megtalálni. Az Apple ezeket is eladja, de meredekebb áron.