A grafikus kártya automatikus felismerése

Bár sok számítógép beépített videofunkcióval rendelkezik , saját grafikus kártya hozzáadásával jobb teljesítményt érhet el a számítógéptől. Mivel a videotechnika gyorsan fejlődött, és a kártya jellemzői nagyban változnak, lehet, hogy fontolóra kell vennie néhány különböző stratégiát, hogy a számítógép automatikusan felismerje a kártyát. A kártya BIOS beállítása biztosítja az első utat a kártya felismerésére. Használhatja a Windows felismerésére vagy a kártya gyártója által biztosított szoftvert is.

A grafikus kártya (BIOS) felismerése

Indítsa újra a számítógépet. Az indítás első néhány másodpercében a számítógép megjelenít egy üzenetet, amely felszólítja, hogy nyomja meg a funkciógombot (például az F1 ) a beállítási módba való belépéshez. Nyomja meg a gombot, amikor megjelenik az üzenet.

A nyílbillentyűkkel navigáljon a beállítási menüben, amíg meg nem talál egy szakaszt, például Fedélzeti eszközök, Integrált perifériák, Speciális vagy Videó . Keressen egy menüt, amely engedélyezi vagy letiltja a grafikus kártya felismerését. Ha le van tiltva, használja a menüt annak engedélyezéséhez; különben hagyja békén. Például előfordulhat, hogy nyomja meg a bal nyíl gombot, hogy a változás „Disabled” az „Enabled”. Mentse el a módosításokat, és lépjen ki az Escape ( Esc ) billentyű lenyomásával , és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Setup módból való kilépéshez.

Detect from Windows

A Microsoft Windows 10 is képes felismerni a videokártyáját, és megjeleníti az információkat az Eszközkezelőben. A kártya megtekintéséhez a Windows 10 rendszerben hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 • Írja Eszközkezelő a keresési mezőbe a Task Bar .

 • A megjelenő eredmények menüben kattintson az Eszközkezelő elemre . Az Eszközkezelő megnyitásakor megjeleníti az eszközkategóriák listáját.

 • Kattintson a Vizuális adapterek ikonra a kibontásához. Előfordulhat, hogy kártyája Microsoft Basic Display Adapter néven jelenik meg, vagy a videokártya-gyártó nevével és modellszámával együtt.

 • Kattintson a jobb gombbal a megfelelő Display Adapter ikonra, és válassza a megjelenő menü Tulajdonságok elemét.

 • Kattintson a fülekre ( Általános , Illesztőprogram , Részletek , Események , Erőforrások ) a grafikus kártya információinak megtekintéséhez. Az Illesztőprogram fül lehetővé teszi a kártya illesztőprogramjának frissítését, engedélyezését, letiltását, eltávolítását vagy visszagörgetését az előző verzióra.

 • Kattintson az OK gombra a Tulajdonságok ablak bezárásához .

Észlelés a segédprogramból

Néhány grafikus kártya gyártója segédprogramot kínál a weboldalán. Ez a szoftver ellenőrizheti a számítógép alkalmasságát - vásárlás előtt fontos tudni, hogy a kártya működni fog-e a számítógépével. A segédprogram akkor is megtalálhatja a kártyát, ha telepítve van, és felismeri a GPU-t vagy a grafikus processzort.

A szállítószoftver általában kétféle formában érkezik: egy egyszerű weboldal gomb vagy egy linkről letöltött program. Kövesse a gyártó weboldalán található utasításokat.

A weboldal gombja egyszerű: egyszerűen kattintson a gombra, várja meg, amíg a felhőalapú szoftver elemzi a számítógépét, és olvassa el a megjelenő információs üzenetet.

A telepíthető programhoz hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 • Kattintson a Windows verziójának megfelelő szoftver, például a Windows 10 64 bites linkjére .
 • Mentse a letöltött fájlt a Letöltések mappába.
 • Kattintson duplán a fájlra a telepítéshez, és kérésre írja be jelszavát.
 • Kövesse a telepítési utasításokat.
 • Kattintson a segédprogram ikonjára a program futtatásához, és várja meg, amíg megjelenik az eredmények.

Figyelem

Győződjön meg arról, hogy telepített egy megfelelő grafikus kártya illesztőprogramot, ha még nem tette meg. A kijelző torzulhat, amíg ezt nem teszi meg.

Tipp

Ha problémákat tapasztal a grafikus kártyával a Windows Eszközkezelőben, akkor előfordulhat, hogy el kell távolítania a kártya eszközillesztőjét, majd újra kell telepítenie az illesztőprogramot.