Miért akart a Microsoft Outlook csökkentett módban elindulni?

A Microsoft Outlook csökkentett módja egy olyan funkció, amely lehetővé teszi az e-mail program korlátozott funkciókkal és kiterjesztések nélküli indítását a problémák elhárításához. Ha a program nemrég összeomlott, biztonságos módban indíthatja el magát. Ha az Outlook csak biztonságos módban töltődik be, megpróbálhatja eltávolítani a problémát okozó frissítéseket és bővítményeket.

Outlook csökkentett mód

Ha nem tudja a Microsoft Office szoftvert normálisan betölteni, akkor a csökkentett mód hasznos funkció lehet. Az Excel csökkentett mód, az Outlook biztonságos mód vagy egy másik program csökkentett módja jó módszer lehet a program újraindítására és a problémákat okozó konfigurációs beállítások megváltoztatására. De ha egy program csak csökkentett módban töltődik be, akkor valószínűleg diagnosztizálnia kell a problémát és meg kell oldania, hogy visszatérjen a normál működéshez.

Ha az Outlook egyáltalán nem töltődik be a szokásos beállítások használatával, megpróbálhatja betölteni az Outlook csökkentett módot. Ehhez lépjen a "Start" menübe, kattintson a "Futtatás" gombra, és írja be az "Outlook.exe / safe" parancsot a csökkentett mód előhívásához. Ha még biztonságos módban sem tudja betölteni az Outlook programot, segítségért fordulhat a Microsoft műszaki támogatásához vagy a munkáltatói ügyfélszolgálathoz.

Bővítmények kezelése

Az Outlook csak biztonságos módban történő betöltésének egyik gyakori oka a szoftver hibás bővítménye vagy bővítménye. Ha szeretné tesztelni, hogy ez-e a probléma, kattintson az Outlook menüben a "Fájl", majd az "Opciók", majd az "Add-ins" elemre, miközben biztonságos módban van. Győződjön meg arról, hogy a képernyőn a "Kezelés" felirat mellett szerepel a "COM-bővítmények" felirat, majd kattintson a "Tovább" gombra.

Látnia kell az összes telepített bővítmény listáját és azokat, amelyek engedélyezve vagy letiltva vannak. Jelölőnégyzetekkel jelölik őket. A Microsoft azt tanácsolja, hogy a beállítások módosítása előtt jegyzeteket készítsen a telepített és engedélyezett vagy letiltott elemekről, vagy készítsen egy képernyőképet, hogy emlékezzen a beállítottakra.

A jelölőnégyzetek törlésével tiltsa le az összes bővítményt. Kattintson az "OK" gombra. Ezután kattintson a "Fájl" és az "Exit" gombra az Outlook kilépéshez. Indítsa újra a programot azáltal, hogy a "futtatás" mezőbe írja be az "Outlook.exe" fájlt a biztonságos mód opció nélkül. Ha a program normálisan indul, nem csökkentett módban, akkor egy kiegészítő okozta a problémát.

Próbálja meg egyesével bekapcsolni a kiegészítőket, amíg meg nem találja azt, amely megakadályozza, hogy a program biztonságos módon kívül fusson. Ha megtalálta, vegye fel a kapcsolatot a bővítmény készítőjével vagy a munkáltatói ügyfélszolgálattal. Ha nincs szüksége a kiegészítőre, figyelmen kívül hagyhatja a problémát.

A frissítésekkel kapcsolatos problémák

Esetenként a Microsoft által kiadott frissítés miatt az Outlook csak csökkentett módban nyílik meg. Ha nemrégiben telepítette a szoftver frissítéseit, akkor ez lehet a helyzet. A Microsoft dokumentálja, ha bármilyen frissítéssel van ez a probléma, ezért keressen ilyen jelentést a Microsoft webhelyén. Például az Outlook 2010 "KB3114409" néven ismert frissítése okozza ezt a problémát.

Ha olyan frissítést talál, amely ezt a problémát okozza, eltávolíthatja azt. Lépjen a Start menübe, írja be a keresőmezőbe a "Telepített frissítések megtekintése" elemet, és nyomja meg az Enter billentyűt. Keresse meg a frissítést név szerint, és válassza az "Eltávolítás" lehetőséget az eltávolításához.