Hogyan készítsünk privát YouTube csatornát

A Google részeként a YouTube videók az egyik legfontosabb módszerré váltak a vállalkozások számára, hogy magas keresőmotorok rangsorolását szerezzék. A YouTube-csatornákat építő vállalatok sokféle oktatási, képzési és kereskedelmi tartalmat tárolhatnak online. A YouTube-csatornák nyilvánosak, de a csatornák teljes tartalmát privátra állíthatod. A vállalkozások úgy szabályozhatják, hogy kik láthatják (és akik nem) a tartalmukat, azáltal, hogy a videókat priváttá teszik.

Hozzon létre egy üzleti fiókot

A YouTube-csatorna létrehozásának első lépése a YouTube-fiók létrehozása. Bárki, aki rendelkezik Google e-mail fiókkal, ezt közvetlenül egy meglévő ingyenes Google fiókból teheti meg. A YouTube-fiók létrehozása a semmiből is lehetséges.

Meglévő Google-fiókkal : Lépjen a YouTube.com webhelyre, és jelentkezzen be meglévő Google-fiókjába. Kattintson a bal felső sarokban található háromsoros menüikonra a navigációs panel megnyitásához a képernyő bal oldalán, és válassza a "Beállítások" lehetőséget. A márkafiók képernyő megnyitásához kattintson a képernyőn az "Új csatorna létrehozása" gombra. Nevezze el a csatornát úgy, hogy az tükrözze vállalkozását vagy tartalmát.

A Scratchból: Akinek még nincs Google-fiókja, szánjon néhány percet az ingyenes fiók létrehozására. Ugrás ugyanarra a YouTube.com főoldalra. Bejelentkezés helyett válassza a "Fiók létrehozása" lehetőséget. Kövesse az utasításokat, és írja be a kért információkat. Miután létrehozta a Google-fiókot, a YouTube belső fő kezdőlapjára kerül. Innen kövesse ugyanazokat a lépéseket azoknál a felhasználóknál, akik már rendelkeznek Google-fiókkal: Menjen a navigációs panelre, kattintson a "Beállítások" elemre, válassza az "Új csatorna létrehozása" lehetőséget, és adja meg az új csatorna nevét a márkafiók megnyitásához.

YouTube-csatornád privatizálása

YouTube-csatornád priváttá tétele azt jelenti, hogy csak a csatornára meghívott személyek tekinthetik meg a tartalmat. A vállalatoknak lehetnek nyilvános és privát videói is. Miután bejelentkezett YouTube-fiókjába, kattintson arra a csatornára, amelyet priváttá szeretne tenni.

A csatornabeállítások Adatvédelem részében lehetőség van a csatorna videóinak priváttá tételére. Jelölje be a négyzetet, és mentse a módosításokat. A csatorna videói most privátok, hacsak nem lépsz vissza, és nem változtatod ugyanezt a beállítást nyilvánosra.

Emberek meghívása a tartalom megtekintésére

Ha meghívja ügyfeleit vagy alkalmazottjait, hogy nézzék meg privát videotartalmát a YouTube-on, rögzítse a videó URL-jét, és ossza meg e-mailben vagy szöveges üzenetben. URL nélkül senki sem tekintheti meg a privát videót. A meghívottak által problémamentesen megnyitható megtekinthető URL rögzítéséhez kattintson a videó alatt a "Megosztás" gombra, és másolja az ott megjelenített URL-t.