Mi a DRM licenc az Androidon?

A DRM a digitális jogkezelés rövidítése. Az Android termékfejlesztők DRM licenceket tartalmaznak az alkalmazásokba, hogy előnyeiket élvezhessék, amelyek védik az érdekeiket. Az Android-eszközén lévő DRM-keret lehetővé teszi a DRM-licencek használatát - végrehajtja a fejlesztők által megállapított licencfeltételeket is. Az Android DRM licencelés ingyenes szolgáltatás, amelyet azoknak az Android alkalmazásfejlesztőknek kínálnak, akik alkalmazásokat tesznek közzé az Android Marketen keresztül.

Android DRM keretrendszer

Az androidok olyan platformon futnak, amely védelmet nyújt a jogok által védett tartalom számára. Az eszközkezelők, a tartalomtulajdonosok és a digitális médiatársaságok az Android DRM keretrendszerre támaszkodnak alkalmazásaik védelmében. Ez a keretrendszer kölcsönhatásba lép egy megbízható licenckiszolgálóval, miközben egy Android-alapú eszköz van használatban. Keretrendszer nélkül az Android nem tudja érvényesíteni az Android terméklicenc feltételeit.

DRM licencelési feltételek

Minden, az Android Marketen keresztül közzétett alkalmazás jogosult az Android licencszolgáltatásának használatára, ezért az Android DRM licenc meghatározza a fejlesztők által kiadott alkalmazások használati feltételeit. A fejlesztők felügyelik a DRM licenc feltételeit - és erre képesek alkalmazásonként. Ezért minden Android DRM licencnek lehetnek eredeti feltételei, amelyek védik az Android fejlesztői által az alkalmazás létrehozására fordított időt.

Android DRM licenc előnyei

A fejlesztők preferenciáiknak megfelelően meghatározzák, hogy az alkalmazás milyen gyakorisággal ellenőriz licencet. Az Android DRM licencekhez társított kulcsok lehetővé teszik a licenc manipulálásának felderítését. A DRM-licencek ezért kritikus jelentőségűek az alkalmazásfejlesztői jogok érvényesítésében és kezelésében, miután az alkalmazásokat letöltötték az Android-alapú eszközökre. Ezek a licencek biztosítják, hogy a felhasználók fizetjenek az Android DRM keretrendszerén futó alkalmazásokért.

DRM licenckorlátozások

Az Android Marketen keresztül közzétett alkalmazások jogosultak az Android Market Licensing programon keresztüli licencvédelemre. A DRM-licenceket azonban csak a fizetős Android-alkalmazások fejlesztői támogatják. Az Android-alkalmazások ingyenes verziói nem jogosultak DRM licencvédelemre.