Hogyan lehet konvertálni a PNG-t vektorgá

Ahogy soha nem küldene informatikust emberi erőforrás-menedzser munkájára, a digitális képfájl-formátumoknak is megvan a maga helye a világon, kiegészítve saját erősségeikkel és gyengeségeikkel. Bizonyos képtípusok egyszerűen jobban megfelelnek bizonyos munkáknak, mint mások, és egyes programok jól játszanak meghatározott képformátumokkal, miközben - egyes esetekben - elutasítják más típusok megnyitását is.

Itt jön a fájlformátum-konvertálás. Akár JPG-t vektorgá, a PNG-t vektorgá, akár más általános képfájltípusokat vektor képformátumba kíván konvertálni, a folyamat fájdalommentesen és teljes egészében elvégezhető az asztali böngészőben.

Mi a PNG?

A PNG (a Portable Network Graphic rövidítése) egy olyan típusú digitális képfájl-formátum, amelyet raszterképként ismerünk. A raszteres képek - mint a PNG-k, JPG-k és GIF-ek - száz, ezer vagy millió apró, sokszínű pixelből állnak, amelyek egy teljes képet alkotnak. Az interneten találkozó legtöbb kép raszteres képfájl.

A raszteres képek kiválóan alkalmasak a fényképészeti részletek megjelenítésére, éppen ezért olyan gyakoriak az interneten, de mivel nagyon sok, különböző színű képpontot tartalmaznak, nem tartják túl jól az átméretezést. Gyakran tapasztalhatja, hogy jelentős átméretezéskor a raszteres képek minőségének romlása vagy torzulása látszik.

Mi a vektor?

A raszterképekkel ellentétben a vektorkép adatai valójában matematikai képletekből állnak, nem pedig színes pixelekből. Ez a minőség azt jelenti, hogy a vektorfájlok általában kevesebb színt és kevesebb részletet tartalmaznak, mint a raszteres fájlok, például a PNG-k, de azt is jelenti, hogy sokkal jobban bírják az átméretezést. A torzítás vagy rontás nélküli átméretezés képessége a vektoros képeket nagyon hasznos formátumúvá teszi olyan képek számára, mint a logók, ikonok, diagramok és grafikonok.

A vektoros fájlformátumok tartalmazzák az AI, az EPS, az SVG és néha a PDF fájlokat, a leggyakoribb az SVG (Scalable Vector Graphics).

Vector Magic és más átalakítók

Ha költséges, professzionális minőségű képszerkesztő szoftverrel rendelkezik, mint például az Adobe Illustrator, akkor egyszerűen meg tudja nyitni a PNG-képet, és kiválaszthatja az exportálás vagy a "Mentés másként" lehetőséget, hogy PNG-jét SVG vagy SVGZ (tömörített SVG) formátumban exportálja. . De az ilyen típusú szoftverbe történő befektetés nem mindenki számára praktikus megoldás.

Az alkalmi vektorgrafikus felhasználók számára, akiknek csak néha kell konvertálniuk, az online konvertálás gyakran megvalósíthatóbb. Amikor SVG-re van szüksége, az olyan konverterhelyek, mint a Vector Magic és a Vectorizer, ingyenesen használható és könnyen elérhető megoldást kínálnak. Ezek a webhelyek lehetővé teszik fájlformátumok, például PNG, JPG, BMP és GIF képek feltöltését a számítógép merevlemezéről, és SVG formátumba konvertálását. Mindkét esetben csak látogasson el a megfelelő webhelyre, és nyomja meg a "Kép feltöltése" vagy a "Kép kiválasztása a feltöltéshez" gombot a kezdéshez.

Bár a webhelyek korlátozzák a feltölthető képek maximális fájlméretét, rengeteg testreszabási lehetőséget kínálnak. A PNG feltöltése után kiválaszthatja a vektorgrafikus kimenet részletességi szintjét és színét, többek között. Miután elégedett volt a fejlesztéseivel, nyomja meg a letöltés gombot az SVG mentéséhez.