Asztalok rajzolása a Photoshopban

Akár információtartó táblázatokat kell rajzolnia egy ügyfélnek, akár vállalkozásának promóciós anyagaihoz, a Photoshop Alak eszközével megrajzolhatja a táblázat oszlopait és sorait. A Szöveg eszköz szöveget biztosít a táblához, a fóliák stílusa pedig szín és hangulat hozzáadását teszi lehetővé. Ha a Shape eszköz grafikáját használja a gyakran használt Brush festőeszköz grafikája helyett, akkor könnyedén áthelyezheti és összehangolhatja az asztali vonalakat, miután megrajzolta őket. A Shape eszköz grafikája útmutatást nyújt a szöveg hozzáadásához is, amit a Brush-festett táblák nem nyújtanak.

1

Hozzon létre egy US Letter dokumentumot, majd kattintson az "Eszközkészlet" gombra az Opciók eszköztár bal szélén. Kattintson az "Összes visszaállítása" parancsra annak megakadályozásához, hogy a Photoshop Alak eszközeinek előzetes konfigurálása akadályozza az asztalrajzolást.

2

Nyomja meg a "D" gombot az előtér színének feketévé és a háttér fehér színének megadásához, majd kattintson az Eszközök paletta folytonos vonalú ellipszisére az Alakzat parancs futtatásához. Kattintson a téglalap alakú ikonra az Opciók eszköztáron, majd kattintson és húzza a vásznat egy téglalap rajzolásához a táblázat kívánt méretéhez.

3

Az Opciók eszköztáron kattintson a vonalszakaszra, hogy betöltse az eszközt a vonalszakaszok rajzolásához, majd nyomja meg a "-" - kötőjel gombot a Kivonás mód megadásához. Ez az üzemmód lehetővé teszi az oszlopok és sorok egyértelmű megjelenését a táblázat hátterében.

4

Kattintson arra a táblázat hátterére, ahol el akarja kezdeni az oszlopvonalat. Vigye az egeret oda, ahová az oszlop vonalának végét szeretné, majd szigorúan függőleges vonal megadásához nyomja meg és tartsa lenyomva a "Shift" billentyűt. A sor befejezéséhez kattintson arra a pontra, ahol a sort be akarja fejezni.

5.

Hozza létre a táblázat számára fennmaradó oszlop- és sorvonalakat, majd kattintson az Eszközök paletta fekete nyíljára az Útválasztás eszköz futtatásához. Nyomja meg és tartsa lenyomva a "Shift" gombot, majd kattintson az összes oszlopsorra a kijelöléshez. Kattintson a Beállítások eszköztár második jobb szélső gombjára a Vízszintes központok elosztása futtatásához. A Photoshop egyenletesen elosztja a választott oszlopvonalakat. A táblázat vízszintes vonalait ossza el a Vertikális központok terjesztése lehetőséggel, az Opciók eszköztár jobb oldali ötödik gombjával. Nyomja meg az "X" gombot, hogy az előtér színe fehér legyen.

6.

Kattintson a Rétegek panel "Alakja" elemére az adott réteg kiválasztásához, nyomja meg a "T" gombot a Szöveg eszköz futtatásához, majd írja be a "36 pt" parancsot a Beállítások eszköztár Betűméret vezérlőjébe. Kattintson a táblázat cellájára a cella kiválasztásához, majd írja be a cella szövegét. Ha végzett, nyomja meg a "Ctrl-Enter" billentyűt. Ismételje meg ezt a lépést, ha szöveget szeretne hozzáadni más cellákhoz, és mindenképpen kattintson a Rétegek panel "Alakja" elemére.

7

Kattintson a Rétegek panel "Alakja" elemére, majd a Rétegek panel alján kattintson az "Fx" gombra a rétegstílusok listájának megjelenítéséhez. Kattintson a "Színátfedés" parancsra, majd kattintson a Rétegstílusok párbeszédpanel színmintájára a színpaletta megjelenítéséhez. Kattintson az asztal hátterének kívánt színére, és zárja be a palettát.

8.

Kattintson a "Belső árnyék" elemre a párbeszédpanel bal oldalán, majd húzza a "Fojtó" csúszkát a jobb szélsőbe, hogy árnyékot adjon a táblázat soraihoz. Zárja be a párbeszédpanelt a teljes táblázat megtekintéséhez.