Hogyan kell használni a nyomtatót két számítógéppel router nélkül

A nyomtató két számítógép közötti megosztásához mindkét számítógépet ugyanarra a hálózatra kell csatlakoztatni. Az üzleti hálózatok általában hálózati útválasztó segítségével jönnek létre, de kis hálózatokat is létrehozhat, csak két számítógép és egy hálózati kábel használatával, elkerülve ezzel az útválasztó vásárlásának felesleges költségeit, ha kis irodája van, és nem számíthat arra, hogy kettőnél többet használ. számítógépek. Ha két számítógéppel és útválasztóval nem rendelkező nyomtatót szeretne használni, hozzon létre számítógép-számítógép hálózatot.

1

Csatlakoztassa a hálózati kábelt vagy a crossover hálózati kábelt az első számítógép egyik hálózati portjához. Csatlakoztassa a kábel másik végét a második számítógép hálózati portjához.

2

Jelentkezzen be az egyik számítógépre, majd kattintson a jobb gombbal a tálcán a tálcán található hálózati ikonra. A helyi menüből válassza a „Hálózat és megosztási központ megnyitása” lehetőséget, majd kattintson duplán az „Azonosítatlan hálózat” vagy a „Több hálózat” címke melletti ikonra.

3

Kattintson az ablak tetején található "A hálózati felfedezés és a fájlmegosztás ki van kapcsolva ..." feliratú sávra, majd válassza a következő oldalon a "Hálózati felfedezés és fájlmegosztás bekapcsolása" opciót. Kattintson a "Változtatások mentése" gombra, majd térjen vissza a "Hálózati és megosztási központba". Kattintson a "Speciális megosztási beállítások módosítása" elemre, válassza a "Fájl- és nyomtatómegosztás bekapcsolása" opciót, majd kattintson ismét a "Módosítások mentése" gombra.

4

Csatlakoztassa a nyomtatót az első számítógéphez. Kattintson a "Start" menüre, válassza az "Eszközök és nyomtatók" lehetőséget, kattintson a jobb gombbal a nyomtatóra, válassza a "Nyomtató tulajdonságai" lehetőséget, nyissa meg a "Megosztás" fület, majd jelölje be a "A nyomtató megosztása" jelölőnégyzetet.

5.

Nyissa meg az "Eszközök és nyomtatók" elemet a második számítógépen, kattintson a "Nyomtató hozzáadása" elemre, válassza a "Hálózati, vezeték nélküli vagy Bluetooth nyomtató hozzáadása" lehetőséget, kattintson a nyomtatóra, kattintson a "Tovább" gombra, majd kövesse a fennmaradó utasításokat a befejezéshez a megosztott nyomtató hozzáadása. Most mindkét számítógép használhatja a nyomtatót.