XFDL fájl megnyitása

Az XFDL (Extensible Forms Description Language) fájlokat olyan nagy szervezetek használják, mint például az Egyesült Államok katonai, hogy az űrlapadatokat XML formátumban tárolják és cseréljék. Mivel az XML formátumot a lehető legszélesebb tartományra fejlesztették ki a különféle rendszerek között, sok számítógép rendelkezik beépített képességgel az XFDL fájlok egyszerű szöveges szerkesztőkkel történő megnyitására és megtekintésére. De mivel egyes XFDL űrlapok összetettebbek lehetnek, mint mások, bármilyen típusú űrlapkarbantartás vagy adatbevitel elvégzéséhez az XFDL űrlapon belül le kell töltenie egy speciális XFDL fájlmegjelenítőt.

1

Indítson el egy egyszerű szövegszerkesztőt, például a Jegyzettömböt a Windows-on vagy a Texteditet az Apple-n. Ezek a programok megnyithatják és megtekinthetik az információk egy részét az XFDL fájlformátumban. Az információk mennyisége, amelyeket ezek a programok képesek lesznek elolvasni, az XFDL fájl összetettségétől függ. Ezzel a módszerrel nem tudja szerkeszteni vagy kitölteni az XFDL űrlapokat.

2

Töltse le és telepítse az Editix XML-szerkesztőt. Ez a szerkesztő ingyenes 30 napos próbaidőszakkal rendelkezik. A sima szövegszerkesztőhöz hasonlóan az űrlapokat sem XFDL formátumban szerkesztheti és mentheti, hanem a dokumentumot a szokásos XML szerkesztő felület segítségével tekintheti meg.

3

Töltse le és telepítse az IBM Form Viewer vagy Editor csomagot. Az IBM lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 60 napig töltsék le ezeket a csomagokat teljesen működőképes próbaverzióban. A csomagok tartalmazzák a Lotus Forms Viewer programot, amely lehetővé teszi az XFDL űrlapok megtekintését, és az Forms Editor alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az XFDL űrlapokat mentse és módosítsa.