A Logitech webkamera telepítése lemez nélkül

Amikor vásárol és csatlakoztat egy külső webkamerát, annak gond nélkül, gond nélkül kell működnie. Ezt gyakran „plug-and-play” eszköznek nevezik. A legtöbb Logitech webkamerához azonban lemezek tartoznak, amelyek kísérő szoftvert telepítenek a megfelelő működéshez. Ha valamilyen okból elveszíti ezt a telepítőlemezt, ez nem azt jelenti, hogy webkamerája soha nem fog működni.

Ehelyett, ha valaha telepítenie kell egy új Logitech webkamerát lemez nélkül, akkor keresse fel a vállalat webhelyét és töltse le közvetlenül a telepítő szoftvert. Kövesse ezt az útmutatót a megfelelő illesztőprogramok megtalálásához, letöltéséhez és telepítéséhez.

1. lépés - Csatlakoztassa és helyezze el a Logitech webkamerát

Először állítsa be a Logitech webkamerát úgy, hogy elhelyezze azt ott, ahol használni kívánja. Ez általában a legjobban a számítógép monitora tetejére helyezhető. Csatlakoztassa az USB-kábelt a számítógépéhez a rendelkezésre álló USB-porton keresztül. Ha a webkamera nem válik automatikusan elérhetővé, az azt jelenti, hogy le kell töltenie az illesztőprogramokat.

Megjegyzendő, hogy az új illesztőprogramok letöltése előtt telepítenie kell a hálózati csatlakozást, mivel a telepítővarázsló megmondja, mikor kell a webkamerát a telepítés során a megfelelő időben csatlakoztatni.

2. lépés - Lépjen a Logitech webhelyére, és keresse meg a megfelelő illesztőprogramokat

Kezdésként keresse meg a Logitech webhelyét . Ha odaért, vigye az egeret a felső menü Támogatás fülére. Ez megmutatja a Támogatás legördülő menüt. Kattintson a Letöltések elemre . Itt meg kell látnia a Webkamerák és kamerarendszerek nevű szakaszt , amelyre kattintva különböző webkamerák és kamera opciók közül választhat.

Innen kiválaszthatja a Webkamera alszekciót az adott webkamera termékmodell kiválasztásához. Ha nem tudja a webkamera terméknevét, ellenőrizze, hogy van-e rajta a kamera típusszáma vagy cikkszáma. Ezután megkeresheti ezt a számot a Logitech webhelyén a Webkamera szoftver és a Windows illesztőprogram-támogatás támogatása részben a fényképezőgép adott terméknévhez.

3. lépés - Töltse le és telepítse az illesztőprogramokat

Miután kiválasztotta az adott webkamera termék számát a Webkamera részből, akkor el kell jutnia egy olyan oldalra, amely a modell összes szolgáltatását lefedi. Kattintson az itt található Letöltések szakaszra . Innen megjelenik a legújabb illesztőprogramok letöltésének lehetősége Mac OS vagy Windows rendszerre . Válassza ki a megfelelő típusú számítógépet, majd válassza a legördülő menüből az aktuális operációs rendszert.

Ha a megfelelő operációs rendszerhez megfelelő verziót választott, kattintson a Letöltés gombra . Miután letöltötte az illesztőprogramot, nyissa meg a mappát, ahová mentette, és kattintson a .pkg vagy .exe fájlra a telepítés megkezdéséhez. A telepítés befejezéséhez kövesse az illesztőprogram telepítési programjának utasításait.

További alkalmazások a Logitech-től

A webkamera típusától függően előfordulhat, hogy további alkalmazásokat kell telepítenie, amelyek közül néhány tartalmazhatja a Logitech G HUB szoftvert , amely lehetővé teszi a Logitech eszközök, például fejhallgatók, hangszórók, billentyűzetek és más eszközök testreszabását.

Ez a fajta szoftveralkalmazás valóban nem szükséges, kivéve, ha maga a webkamera mellett több Logitech eszközt használ együtt, például billentyűzetet és egeret. A G Hub többnyire a játékra jellemző funkciókkal rendelkezik, így ha nem ezt csinálod, akkor erre valóban nincs szükség. Ráadásul ez a szoftver magában foglalja az automatikus frissítésletöltéseket, ami különösen bosszantó lehet, ha még csak nem is használja (bár ezt a legújabb verzióval is ki lehet kapcsolni).

Más szoftveralkalmazások, például a Logitech Capture alkalmazás , bizonyos Logitech webkamerákkal együttműködve lehetővé teszik kiváló minőségű videotartalmak létrehozását több forrásból, és élő közvetítést a Youtube-on. Nyilvánvaló, hogy ha üzleti vagy személyes használatára előnyösek lennének ezek a funkciók, akkor ezt az alkalmazást érdemes telepíteni. De ha csak webkamerát használ üzleti megbeszélésekhez vagy személyes Skype-beszélgetésekhez családtagjaival, el kell kerülnie ezt a felesleges szoftvert.

A Logitech webkamera hibaelhárítása

Ha valamilyen okból kifolyólag a Logitech webkamerája nem jelenik meg a számítógépén észlelt módon, akkor kipróbálhat néhány gyorsjavítást. Először próbálja meg csatlakoztatni a webkamerát egy másik USB-porthoz, mint amihez éppen csatlakozik. Ha ez nem működik, próbálja meg csatlakoztatni a webkamerát egy másik számítógép USB-portjához, és ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a problémát. Ha két számítógép nem érzékeli, a Logitech szerint a webkamera hibás lehet.

Ha megállapíthatja, hogy az USB-port nem a probléma, ellenőrizze még egyszer, hogy a letöltött illesztőprogram megegyezik- e a használt webkamera terméknevével . A fentiekben felsorolt ​​módszerrel keresse meg a megfelelő terméknevet a webkamera termék- vagy cikkszámán keresztül.

Van egy kis esély arra is, hogy a probléma az lehet, hogy a webkamera USB 2.0 port helyett USB 3.0 csatlakozóhoz csatlakozik. Ha továbbra is problémája van, és a fentiek egyike sem működött, lépjen kapcsolatba közvetlenül a Logitech céggel további támogatásért.