Mi az MS Office Groove?

A Microsoft Office Groove olyan együttműködési szoftver, amely lehetővé teszi több ember számára, hogy egyetlen projekten dolgozzanak, még akkor is, ha különböző szervezeteknél dolgoznak, távolról dolgoznak vagy offline dolgoznak. Ez nagyon hasznos lehet a vállalkozás számára, mivel a szoftver létrehoz egy virtuális munkaterületet, ahol a felhasználók megoszthatják és szerkeszthetik a távoli kiszolgálón tárolt dokumentumokat, amelyek nyomon követik és szinkronizálják a csoport munkáját.

Együttműködési eszközök

A Groove együttműködési eszközöket kínál, amelyek naptárat, beszélgetést, képeket, jegyzettömböt, fájlkezelőt és másokat tartalmaznak. Ezek az eszközök megkönnyítik az együttműködést a személyes kommunikáció révén. Ezenkívül a Groove tartalmaz egy Luanchbar-t, amely feladatokat és névjegyeket tartalmaz, valamint egy közös feladat-részt, amely frissül az Ön tevékenységének megfelelően.

Együttműködők meghívása

A Groove virtuális munkaterület tagjai meghívhatnak másokat arra a munkaterületre, hogy működjenek együtt projektekben. A Groove tartalmaz egy olyan funkciót, amellyel meghívókat küldhet más tagoknak, vagy e-maileket küldhet azoknak, akik nem tagok. Hozzárendelhet szerepeket azokhoz is, akiket meghív a munkaterületre: Kezelő, Résztvevő vagy Vendég. Minden szerepkör különböző engedélyeket ad a megosztott dokumentumok szerkesztésére és módosítására.

Virtuális hálózat

A Groove a "jelenlét-tudatosság" nevű rendszert használja a virtuális munkaterületen belül minden dokumentumban végrehajtott változtatások nyomon követésére. Amikor bejelentkezik a Groove-fiókjába, a program megjegyzi az IP-címét, és nyomon követi a változásokat a kijelölt Office Groove Server Relay-en keresztül. A Groove a saját LAN Device Presence Protocol-t (DPP) is használja, amely szerver nélkül követi a hálózaton belüli eszközök állapotát.

Dokumentumok megosztása

A dokumentumok decentralizált megosztása adatkonfliktusokat okozhat, ha több felhasználó változtatja meg ugyanazt a dokumentumot. Amikor a felhasználók online állapotban vannak, a Groove automatikusan szinkronizálja a végrehajtott módosításokat, hogy minden felhasználó láthassa, hogy ezek a változások valós időben történnek-e. Ha azonban a felhasználó offline módban hajt végre módosításokat, akkor ezeket az adatokat nem lehet szinkronizálni, és ha több felhasználó offline módosításokat hajt végre, ez konfliktusokat okozhat. A Groove elment minden változtatást, és lehetővé teszi a menedzser számára, hogy eldöntse, milyen módosítások lesznek véglegesek.

Verzió Jogi nyilatkozat

A cikkben található információk a Microsoft Office Groove 2007 programra vonatkoznak. Más verziókkal kissé vagy jelentősen eltérhetnek.