Hogyan állapítható meg az egységenkénti közvetlen munkaerőköltség

A közvetlen munkaerőköltségek attól függnek, hogy munkatársai milyen gyorsan és hatékonyan állítják elő az elkészült tárgyakat. Noha a közvetlen munkaerőköltségek az egyes gyártási folyamatok során változhatnak és változhatnak, a közvetlen munkaerőköltségeknek ugyanabban a szórási tartományban kell maradniuk.

Az egységenkénti normál közvetlen munkaerőköltség kiszámítása lehetővé teszi a közvetlen munkaerő-szórási költségek tűrési tartományának beállítását. Ezeket az információkat felhasználhatja a személyazonosság megállapításához, és megvizsgálhatja, hogy a tényleges költségei miért magasabbak vagy alacsonyabbak, mint az egységenkénti szokásos közvetlen munkaerő. Az egységenkénti közvetlen munkaerőköltség ismerete sokkal könnyebbé teszi az árképzést és a fedezetkezelést.

Számolja ki az óradíjat

A közvetlen munkaóradíj, más néven munkaerő-ráta, tartalmazza az órabér mértékét, a béren kívüli juttatások költségeit és a munkavállalói béradók részét. Számítsa ki a béren kívüli juttatások és a munkavállalói adók óránkénti értékét úgy, hogy elosztja ezt az összeget a fizetési időszakban ledolgozott órák számával.

Például az Ön alkalmazottja óránként 10 dollárt keres , 40 órás hetet dolgozik, és 60 dollár fizetési adója van . Ossza el a 60 dollárt 40-vel, hogy 1,50 dolláros óradíjat kapjon . Adja hozzá az 1,50 dolláros alkalmazotti béradót a 10 dolláros óradíjhoz, hogy a teljes közvetlen munkaerő óradíja 11,50 dollár legyen .

Számítsa ki a munkaórákat

A közvetlen munkaidő, más néven közvetlen munkaerő-hatékonysági szabvány, az a közvetlen munkaóra, amely egy kész cikk előállításához szükséges - írja a Accounting Coach. Ha tételesen állít elő árut, akkor egységnyi közvetlen munkaórát kell kiszámítania. Ennek a számnak a megtalálásához ossza el az előállított cikkek számát az előállításához szükséges órák számával. Például, ha 10 cikk gyártása 10 órát vesz igénybe, egy késztermék előállításához egy közvetlen munkaóra szükséges.

Számolja ki egységköltségenként

A közvetlen standard munkaerő-ráta az Ön egységnyi közvetlen munkaerőköltsége. A szám kiszámításához szorozza meg a közvetlen munkaóradíjat az egy egység teljesítéséhez szükséges közvetlen munkaórák számával. Munkaerőköltség-példaként, ha a közvetlen munkaóradíj 10 USD, és egy óra teljesítése öt órát vesz igénybe, az egységenkénti közvetlen munkaerőköltség 10 USD szorozva öt órával, vagyis 50 USD . Legjobb lehet az excelben egy munkaerőköltség-számológépet felállítani, hogy ezeket az adatokat idővel nyomon kövesse.

A közvetlen munkaerőköltség-eltérés

A közvetlen munkaerőköltség-eltérés lehetővé teszi annak azonosítását, hogy a költségek meghaladják-e a tűréshatárt az egyszerű tanulmányok szerint. Számítsa ki az egységenkénti tényleges közvetlen munkaerőköltséget, és hasonlítsa össze a közvetlen munkaerő normál mértékével. A különbség a közvetlen munkaerőköltség-szórás.

Ha az egy egységre eső tényleges közvetlen munkaerőköltség alacsonyabb, mint a közvetlen munkaerő normál mértéke, akkor kedvező szórása van; a vártnál kevesebbe kerül a cikkek előállítása. Ha az egységenkénti tényleges közvetlen munkaerőköltség meghaladja a közvetlen munkaerő normál mértékét, akkor kedvezőtlen szórása van; a vártnál többe kerül a cikkek előállítása.

A közvetlen munkaerőköltségek ellenőrzése fontos része annak biztosításában, hogy vállalkozása megtartsa nyereségességét.