Hogyan lehet egy meglévő PDF-fájlt kitölthetővé tenni

Ha olyan űrlapot szeretne kitölteni egy PDF-ben, amelyet még nem állított be Önnek, akkor számos lehetősége van. Szerkesztheti a PDF-fájlt az Adobe Acrobat programban vagy egy másik PDF-szerkesztő eszközben, amely lehetővé teszi a PDF-űrlapok elérését és újak létrehozását.

A Microsoft Word PDF fájlokat is importálhat, és szerkeszthető Word dokumentumokká alakíthatja őket, bár a folyamat során kissé megváltozhatnak. Néhány online eszköz lehetővé teszi szöveg, aláírások és egyéb információk beszúrását a PDF-be.

PDF importálása Word-be

Ha irodájában vagy otthon van Microsoft Word, akkor ezzel a szövegszerkesztő eszközzel importálhatja és szerkesztheti a PDF-fájlokat. Egyszerűen kattintson a "Fájl" menüre, kattintson a "Megnyitás" gombra, és keresse meg a PDF-fájlt, ugyanúgy, mint egy normál Word-dokumentumot. A Word másolatot készít a PDF fájlból Word formátumban, és csak akkor változtatja meg az eredeti fájlt, ha később exportálja ugyanabba a fájlnévbe.

Az átalakított PDF-fájlt ugyanúgy szerkesztheti, mint bármely más fájlt a Word-ben, beleértve a szöveg, képek és formázás hozzáadását és módosítását. Ha van valamilyen forma a PDF-ben, akkor kitöltheti.

A formázás némileg megváltozhat, amikor megnyitja a fájlt a Word programban. Csinálja meg a formázást a Word szolgáltatásai segítségével, hogy a dokumentum a kívánt módon nézzen ki.

Exportálja a kitöltött űrlapot

Ha elkészült, kinyomtathatja a kitöltött űrlapot, elmentheti azt szabványos Word dokumentumként a "Fájl" menü használatával, vagy exportálhatja PDF-be. Új PDF fájl létrehozásához a Word alkalmazásból kattintson a "Fájl" menüre, majd az "Exportálás" gombra, majd a "PDF / XPS dokumentum létrehozása" gombra.

Győződjön meg arról, hogy a beállítások a kívánt módon felelnek meg, majd kattintson az "OK" gombra. Válassza ki, hová szeretné menteni a fájlt, és adja meg a kívánt fájlnevet; kattintson a "Közzététel" gombra a PDF fájl mentéséhez.

Az Adobe Acrobat használata PDF-fájlokkal

Az Adobe Acrobat segítségével tölthető űrlapokat adhat hozzá egy PDF fájlhoz. Ehhez kattintson az Acrobat "Eszközök" fülére, és válassza az "Űrlap előkészítése" lehetőséget. Keresse meg azt a fájlt, amelyet kitöltendővé szeretne tenni, vagy kövesse az utasításokat, ha papírdokumentumot szkennel, ha rendelkezik szkennerrel.

Az Acrobat általában automatikusan hozzáad néhány űrlapmezőt azokhoz a helyekhez, amelyekről azt hiszi, hogy szeretne. Ha akarja, állítsa vagy mozgassa őket, vagy adjon hozzá újakat az eszközpanelek segítségével. Ha végzett, használja a "Fájl" menüt a fájl mentéséhez és megosztásához másokkal. Mások megnyithatják a fájlt az Adobe Reader, egy webböngésző vagy egy másik PDF program segítségével, és kitölthetik az űrlapot.

Megnyithat egy kitölthető űrlapot a Readerben, és kitöltheti az űrlapot, de új kitölthető űrlap létrehozásához az Acrobat fizetett verziójára van szükség.

Egyéb szoftverek használata

Más PDF-szerkesztő eszközök, beleértve az online eszközöket is, kitölthető űrlapokat adhatnak a PDF-fájlokhoz. Keressen olyan programot, amely jó áron kínálja a szükséges funkciókat, vagy akár egy ingyenes eszközt, ha az megfelel az Ön igényeinek.

Használhat különféle online aláírási programokat is, például a HelloSign és a DocuSign bármilyen tartalom, például szöveg, dátumok és aláírások hozzáadásához bármely PDF dokumentumhoz, vagy előkészítheti a mezőket mások kitöltésére és aláírására. Ezen eszközök közül sok ingyenes és fizetett terv keverékét kínálja.

Ha egy ilyen programot használ jogilag kötelező aláírások gyűjtésére vagy hozzáadására, győződjön meg arról, hogy megérti, hogy az Ön joghatóságában mi szükséges az aláírni kívánt dokumentum típusához.