XPS-dokumentumok importálása Word-be

A Microsoft Word bármilyen dokumentumot menthet és konvertálhat XML Paper Specification (XPS) fájlba, de az XPS formátum jellege miatt az XPS fájlok Word-be történő importálása bonyolultabb. Van egy megoldás az XPS-dokumentumok Word-be történő bevitelére, vagy harmadik fél átalakítószoftverével módosíthatja az XPS-fájlt szerkeszthető fájlformátumra.

XPS-dokumentumok importálása a Word-be

Van egy módja annak, hogy XPS dokumentumot Word fájlba importáljon. Ez a módszer akkor hasznos, ha az XPS fájlból származó információkat egy nagyobb Word dokumentumba foglalja be, ahelyett, hogy manuálisan újra beírná. Így teheti meg:

 1. Indítsa el a Word alkalmazást .
 2. Az aktuális dokumentum megnyitásához lépjen a Fájl és Megnyitás elemre, vagy új dokumentum létrehozásához válassza az Új lehetőséget.
 3. Kattintson a Beszúrás gombra, és keresse meg a Szöveg részt.
 4. Kattintson az Objektum elemre , amely új ablakot nyit meg.
 5. Az Objektum ablakban válassza a Fájl létrehozása lehetőséget .
 6. Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az XPS fájl helyét.
 7. Válassza ki az XPS fájlt, és kattintson az OK gombra.
 8. Az Objektum ablakban az XPS fájl nevének meg kell jelennie a Fájlnév mezőben.
 9. Kattintson a Megjelenítés ikonként jelölőnégyzetbe , majd kattintson az OK gombra.

Az XPS fájlt a Wordbe importálja, ahol a jelenlegi elrendezéssel egy nagyobb dokumentumba beillesztheti. Ha módosítani szeretné a tartalmat vagy az elrendezést, akkor más módszert kell használnia. Itt van miért.

Szerkeszthetem az XPS dokumentumokat Wordben?

A PDF-hez hasonlóan az XPS fájl is egy fix elrendezésű dokumentum, amelyet nem lehet szerkeszteni, ami azt jelenti, hogy nem alkalmas arra, hogy olyan dokumentumszerkesztőben nyissa meg, mint a Word. Mivel az XPS-dokumentumok általában egy Microsoft-specifikus illesztőprogram segítségével készülnek, ezért egy meghatározott folyamat segítségével jönnek létre, és nem tartalmazzák ugyanazokat az elrendezési információkat, mint a szerkeszthető Word-dokumentumok, például a címsorokra és margókra vonatkozó információkat.

Amikor egy XPS fájlt átvin Word-be, az nem másolja át az elrendezését, mint más szerkeszthető elrendezésű stílusú dokumentumokat. Ha a fenti módszerrel importál egy XPS fájlt a Wordbe, akkor azt objektumként importálja, és nem szerkeszthető szövegként.

Egy harmadik féltől származó átalakító kibonthatja a szöveget egy XPS fájlból, így másolhatja és beillesztheti a Wordbe, vagy különálló .txt fájlból importálhatja. Ezután manuálisan be kell építenie a szöveget a Word dokumentum elrendezésébe.

XPS fájl konvertálása webalapú XPS szerkesztő használatával

Számos harmadik féltől származó XPS-szerkesztő létezik az XPS-fájl Word-dokumentummá konvertálásához, beleértve azokat a konvertereket is, amelyek közvetlenül elérhetők egy webböngészőn keresztül, harmadik féltől származó szoftverek letöltése nélkül. Az átalakítási folyamat eltarthat néhány percig, de végül egy DOCX fájlt kap, amelyet a Word el tud olvasni.

Ezen webalapú, harmadik féltől származó átalakítók közé tartozik az Online2PDF , a PDFaid , a Convertio és a CometDocs . Webalapú átalakító használatához kövesse az egyes XPS-szerkesztők egyedi webhelyének lépéseit. Például itt van a folyamat, amikor a CometDocs alkalmazást használja.

Konvertálja az XPS fájlt a CometDocs alkalmazással

XPS fájl konvertálása a CometDocs webalkalmazással:

 1. Kattintson a zöld Feltöltés gombra a CometDocs webhelyén.
 2. Keresse meg és kattintson az átalakítani kívánt XPS fájlra.
 3. Kattintson a Megnyitás gombra .
 4. Az átalakítási folyamat megkezdéséhez kattintson az XPS to Word gombra .
 5. A fájl fogadásához kattintson az E- mail megadása gombra, és adja meg e-mail címét.
 6. Kattintson a Küldés gombra .

Az átalakítási folyamat hossza az XPS fájl méretétől függ. Az átalakítási folyamat befejezése után e-mailt kap az átalakított fájl letöltésével kapcsolatos utasításokkal. Kövesse az utasításokat, és töltse le az új fájlt.

Most, hogy megvan a fájl, lépjen a Word oldalra, és nyissa meg az újonnan konvertált fájlt. Kompatibilitás módban automatikusan meg kell nyitnia, ezért lépjen a Fájl, majd a Mentés másként elemre , hogy új DOCX Word dokumentumként mentse. A mentés után szerkesztheti az új Word-dokumentumot.

Mac-ek a Google Drive használatát

Mivel az XPS egy Microsoft-specifikus fájltípus, Mac-en nem olyan könnyű megnyitni. Nincs beépítve XPS fájlmegjelenítő a Mac-be. Meg lehet azonban oldani ezt a problémát. Bármely XPS fájl megnyitásához a Mac felhasználók a Google Drive segítségével átalakíthatják az XPS fájlt PDF-be. Itt van, hogyan:

 1. Nyissa meg a Google Drive szolgáltatást .
 2. Kattintson az Új , majd a Fájl feltöltése elemre .
 3. Keresse meg és válassza ki a megtekinteni kívánt XPS fájlt, majd kattintson a Megnyitás gombra .
 4. Miután az XPS fájl betöltődött a meghajtóba, kattintson a jobb gombbal az Előnézet megtekintéséhez .
 5. Az Előnézet képernyőn kattintson a Nyomtató ikonra a képernyő jobb felső sarkában.
 6. A Cél területen válassza a Mentés PDF-ként vagy a Mentés a Google Drive- ra lehetőséget egy PDF-verzió létrehozásához.

Most már rendelkezik az XPS fájl PDF-verziójával. A Mac-felhasználók ezt a PDF-módszert úgy tekinthetik, mint egy XPS fájlmegtekintő megoldást, vagy mint XPS fájl Mac megfelelőt. Ez az átalakított XPS dokumentum most PDF formátumban szerkeszthető az Adobe Acrobat Pro segítségével , ellentétben egy tényleges XPS fájllal, amelyhez külső átalakítóra van szükség.

Bárki konvertálhat egy XPS fájlt PDF-be ezzel a módszerrel, függetlenül attól, hogy van Mac-je vagy PC-je. Ezután szerkeszthetik az új PDF fájlt az Adobe Acrobat alkalmazásban. Alternatív megoldásként átalakíthatja az új PDF-fájlt Word-dokumentummá egy hasonló, harmadik féltől származó átalakító segítségével, és ehelyett szerkesztheti a tartalmat. Mindkét módszer opció.