Mi az Excel és az MS Word felhasználása a vállalatoknál?

A Microsoft Excel és a Microsoft Word a termelékenységi szoftverek Microsoft Office csomagjának részét képezi. Ezenkívül a világon a legszélesebb körben használt szoftverprogramok, különösen az üzleti szoftverek tekintetében.

Tipp

A Microsoft Word egy szövegszerkesztő program, amelyet levelek, emlékeztetők, jelentések és papírbemutatók írására használnak. A Microsoft Excel egy táblázatkezelő program, amelyet számításokra, diagramok készítésére és mindenféle üzleti folyamat adatainak rögzítésére használnak.

A Microsoft Word alkalmazásai

A Microsoft Word egy szövegszerkesztő program, amelynek célja, hogy különféle dokumentumokat hozzon létre, amelyek ugyanolyan kinézetűek lesznek a különböző számítógépek között, és hasonlóak lesznek a képernyőn, mint ahogyan a papíron megjelennek.

Vállalkozások és magánszemélyek használják személyes és szakmai levelek, beszámolók készítéséhez munkához és iskolához, valamint jegyzetek készítéséhez a beszélgetésekről, szemináriumokról és foglalkozásokról. Mivel ilyen széles körben használják, sok vállalkozás értékeli, hogy a Wordben létrehozott dokumentumokat el lehet küldeni ügyfeleknek, alkalmazottaknak és más üzleti munkatársaknak anélkül, hogy aggódnának azon, hogy képesek lesznek-e megnyitni őket.

A program sokféle betűtípus és stílus használatát teszi lehetővé számos különféle dokumentum létrehozása érdekében, az értekezlet utáni informális jegyzéklistáktól kezdve az értékes ügyfeleknek vagy a legfelsőbb vezetőknek küldhető jelentésekig.

A Microsoft Excel alkalmazásai

A Microsoft Excel egy táblázatkezelő program. Ez azt jelenti, hogy a számításokat meghatározó szöveg-, szám- és képletrácsok létrehozására használják. Ez rendkívül értékes sok vállalkozás számára, akik a kiadások és bevételek rögzítésére, a költségvetés megtervezésére, az adatok ábrázolására és a költségvetési eredmények tömör bemutatására használják.

Be lehet programozni, hogy külső forrásokból, például tőzsdei hírcsatornákból gyűjtsön adatokat, automatikusan futtassa az adatokat képleten, például pénzügyi modelleken keresztül, hogy ezeket az információkat valós időben frissítse. A Microsoft Word-hez hasonlóan az Excel is az üzleti világ tényleges standardjává vált, és az Excel-táblázatok gyakran e-mailben kerültek elküldésre és más módon kerültek megosztásra adatcserére és különféle számítások elvégzésére.

Az Excel meglehetősen hatékony programozási képességeket is tartalmaz azok számára, akik használni akarják, és amelyek viszonylag kifinomult pénzügyi és tudományos számítási képességek fejlesztésére használhatók fel.

A Word és az Excel alternatívái

A Microsoft Word és az Excel nem az egyetlen szövegszerkesztő és táblázatkezelő program érhető el. A Google G Suite irodai szoftvergyűjteménye egyre népszerűbb sok vállalkozás körében, és sok felhasználó számára ingyenes verziókat kínál. Az Apple iWork programcsomagját, beleértve az Oldalak és számokat is, versenyez a Word és az Excel programmal, a Mac felhasználók is használják a Microsoft Office alternatívájaként.

A nyílt forráskódú LibreOffice eszköztár a Word és az Excel ingyenes alternatíváit is tartalmazza, Writer és Calc néven.