Kép megfordítása a Photoshopban

A Photoshop Elements 10 segítségével megfordíthatja vagy megváltoztathatja a munkaterületen lévő képek irányát. A kép vízszintes elforgatása olyan tükörképet eredményez, amely segít visszafordítani a kép szövegét, mintha tükörbe nézne. Ez az átalakítás segít abban is, hogy egy objektumot például a kép bal részéből jobbra helyezzen át. A kép függőleges elforgatása felforgatja a képet. Korábban alkalmazza ezeket a lehetőségeket, amikor további szerkesztőeszközöket ad hozzá az ügyfél projektjének fejlesztéséhez.

Flip

1

Indítsa el a Photoshop Elements 10 programot, és nyissa meg a képet a Szerkesztés munkaterületen.

2

Kattintson a „Kép” menüre a lehetőségek listájának megnyitásához.

3

Mutasson az egérrel a listán a „Rotate” elemre, hogy megnyissa az almenüt, majd kattintson a „Flip Horizontal” vagy „Flip Vertical” elemre a kép megfordításához.

Forog

1

Nyissa meg a képet a Szerkesztés munkaterületen.

2

Kattintson az „Image” menüre az opciók listájának megnyitásához, és az almenü opcióinak megnyitásához vigye az egérrel a „Rotate” elemre.

3

A kép elforgatásához kattintson a listán a „90º Balra”, a „90º Jobbra”, a „180ºra” vagy az „Egyéni” elemre. Az Egyéni lehetőségre kattintva megnyílik a Vászon elforgatása párbeszédpanel. Írja be a fokok számát a Szög mezőbe, majd kattintson a „Jobb” gombra a kép ennyi fokkal jobbra vagy az óramutató járásával megegyező irányba történő elforgatásához. Kattintson a „Bal” gombra, hogy a képet annyi fokkal balra vagy az óramutató járásával ellentétes irányba forgassa.

4

Kattintson az „OK” gombra a Vászon elforgatása párbeszédpanel bezárásához és a kép elforgatásához a munkaterület vásznán.