Az iTunes újratelepítése a zene elvesztése nélkül

Ha valamilyen okból kifolyólag el kell távolítania és újra kell telepítenie az iTunes alkalmazást, például ha az iTunes könyvtár sérül, akkor aggódhat a zene megtartása és annak elvesztése miatt. A zene elvesztésének megakadályozása lehetséges, de a folyamat más, a közvetlenül az iTunes Store-on keresztül vásárolt dalok és videók esetében, szemben a saját tulajdonában lévő és az iTunes-fiókjába feltöltött média.

Az iTunes eltávolítása és az iTunes újratelepítése előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot az összes fájlról, függetlenül azok eredeti forrásától vagy helyétől. A Mac-felhasználók és a PC-felhasználók kissé eltérő folyamaton mennek keresztül.

A zene mentése az iTunes törlése előtt

Az iTunes törlése és újratelepítése előtt mentse el az iTunes könyvtár biztonsági másolatát . Ez a biztonsági másolat biztonságosan megőrzi az iTunes könyvtárban található zenét, videót és egyéb adathordozókat, így azokat biztonságosan mozgathatja, átviheti vagy visszaállíthatja. Egyszerű biztonsági másolat készítéséhez konszolidálja a könyvtárat úgy, hogy az összes iTunes zenefájl egy mappa legyen. Ez megkönnyíti a biztonsági másolat mozgatását és visszaállítását az iTunes újratelepítése után.

Készítsen biztonsági másolatot az iTunes zenéről Mac-en

Az iTunes könyvtár biztonsági másolatának létrehozása Mac rendszeren:

 1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást.
 2. Az iTunes felső menüsorán válassza a Fájl, majd a Könyvtár lehetőséget , majd kattintson a Könyvtár rendezése elemre .
 3. Válassza a Fájlok konszolidálása lehetőséget, majd kattintson az OK gombra. Ez létrehozza az iTunes Media mappában található összes iTunes médiafájl másolatát .
 4. A felső menüsoron lépjen az iTunes oldalra , majd a Beállítások elemre.
 5. Kattintson a Speciális fülre.
 6. Az iTunes Media Folder Location mezőben keresse meg az iTunes Media mappa helyét. Kattintson a Módosítás gombra, ha módosítani szeretné a helyet.
 7. Nyissa meg az iTunes mappát, és másolja vagy helyezze át egy új helyre, akár egy másik mappában, mint az iTunes, vagy egy külső merevlemezre.

Készítsen biztonsági másolatot az iTunes zenéről Windows számítógépen

Az iTunes zene és média biztonsági másolatának elkészítése a PC-n:

 1. Indítsa el az iTunes programot.
 2. A felső sáv menüjéből lépjen a Szerkesztés , majd a Beállítások elemre .
 3. Válassza a Speciális fület, és jelölje be a Fájlok másolása az iTunes Media mappába jelölőnégyzetet, amikor hozzáadja a könyvtárhoz, ha még nincs jelölve.
 4. Menjen vissza a legfelső menübe. Válassza a Fájl , majd a könyvtár , majd rendezése Könyvtár .
 5. A kísérő ablakban válassza a Fájlok konszolidálása lehetőséget . Ez a teljes iTunes könyvtárat egyetlen mappába másolja a könnyű hozzáférés vagy mobilitás érdekében.
 6. Keresse meg az iTunes mappát .
 • Windows 10, 7 vagy Vista esetén lépjen a Felhasználók menüből a felhasználónevére , majd a Zene mappába .
 • Windows XP rendszeren lépjen a Dokumentumok és beállítások elemre , a felhasználónévre , majd a Saját dokumentumok , majd a Saját zenék elemre .
 • Ha egyik helyen sem találja az iTunes mappát, menjen vissza az iTunes alkalmazásba, és a Szerkesztés menüből válassza a Beállítások, majd a Haladó lehetőséget , és az iTunes mappamező alatt láthatja az iTunes mappa helyének elérési útját .

Nyissa meg az iTunes mappát, és készítsen másolatot, vagy helyezze át az iTunes könyvtárat egy másik mappába vagy külső merevlemezre, hogy a biztonsági másolatot az iTunes-on kívül mentse.

Az iTunes eltávolítása Mac-ről

Az iTunes eltávolítása Mac rendszerről bonyolult lehet, mivel az iTunes egy beépített Apple alkalmazás, amely a Mac számítógéppel érkezik. Ez az eltávolítási módszer megköveteli a Terminal alkalmazás használatát , amely lehetővé teszi a Mac számítógép belső működésének szerkesztését. Kövesse az alábbi lépéseket az iTunes eltávolításához Mac-jéről:

 1. Nyissa meg a keresőt, lépjen az Alkalmazások elemre, és nyissa meg a Utilities mappát.
 2. Nyissa meg a Terminal alkalmazást.
 3. A szövegmezőbe írja be a cd / Applications / parancsot, és válassza az Enter billentyűt .
 4. Az iTunes törléséhez ebből a könyvtárból írja be a sudo rm -rf iTunes.app/ parancsot, és válassza az Enter billentyűt .
 5. Azt kéri, hogy i nput a rendszergazda jelszót.

Miután megerősítette, az iTunes eltávolításra kerül, és az iTunes ikon eltűnik az Applications mappából.

Az iTunes eltávolítása PC-ről

Miután létrehozott egy iTunes biztonsági másolatot a Windows számítógépén, kövesse az alábbi lépéseket az iTunes eltávolításához a számítógépről:

 1. Nyissa meg a Start menüt, és lépjen a Vezérlőpultra.
 2. A Vezérlőpulton válassza a Programok és szolgáltatások lehetőséget .
 3. Görgessen lefelé a listán, amíg el nem jut az iTunes-hoz . Jelölje ki, és kattintson az Eltávolítás gombra .
 4. Az Igen gombra kattintva erősítse meg, hogy el akarja távolítani .
 5. Ugyanúgy távolítsa el a QuickTime alkalmazást a Programok és szolgáltatások listából.
 6. Hasonlóképpen távolítsa el az Apple szoftverfrissítést, az Apple Mobile Device Support, a Bonjour és az Apple Application Support (32 és 64 bites) alkalmazásokat, hogy eltávolítson mindent, ami problémát okozhat az iTunes alkalmazásban.
 7. Indítsa újra a számítógépet.

Az iTunes újratelepítése a számítógépre

Az iTunes, Mac vagy PC újratelepítéséhez tegye vissza a számítógépére, lépjen az Apple webhelyének iTunes letöltési oldalára , és töltse le az iTunes legújabb verziójának telepítőjét. Kövesse a telepítő utasításait a folyamat befejezéséhez és az iTunes újratelepítéséhez. A Mac és PC felhasználóknak a telepítőt követve meg kell találniuk a folyamatot. A program újratelepítése után töltse be újra az iTunes alkalmazást.

Az iTunes könyvtár visszaállítása

Minden olyan zenefájl vagy média, amelyet közvetlenül az iTunes-on keresztül vásárolt, összekapcsolódik a fiókjával és automatikusan megjelenik. Ha nem, vagy ha van további zenéje, amelyet feltöltött a könyvtárába, de amelyet nem az iTunes segítségével vásárolt, visszaállíthatja a fájlokat

 1. Töltse be újra az iTunes alkalmazást. Az iTunes alkalmazásból lépjen a felső menü Fájl menüjéhez, majd válassza a Mappa hozzáadása a könyvtárhoz lehetőséget .
 2. Válassza ki azt a mappát, ahová az előző iTunes Media mappa biztonsági másolatát mentette. Lehet, hogy az iTunes mappán kívüli biztonságos mappában vagy egy külső merevlemezen található.
 3. Ha biztonsági másolatot importál egy külső meghajtóról, húzza azt a számítógép fő merevlemezére az importálás előtt, így az nem zavarja az iTunes könyvtárat, amikor leválasztja a külső meghajtót.

Alternatív megoldásként használhatja az Apple parancsikont az importálandó könyvtár kiválasztásához . A parancsikon megkérdezése:

 1. Az iTunes alkalmazás megnyitása közben tartsa lenyomva az Option billentyűt Mac gépen vagy a Shift billentyűt egy számítógépen.
 2. Az iTunes újratöltésekor megjelenik egy ablak, az iTunes könyvtár kiválasztása címmel . Kattintson a Könyvtár kiválasztása elemre, és válassza ki a biztonsági másolatot arról a helyről, ahová a régi iTunes mappát mentette .
 3. Ebben a mappában található egy iTunes Library.itl fájl. Válassza ki, és a régi iTunes könyvtár helyreáll.

Ennyit tudnia kell az iTunes újratelepítéséhez anélkül, hogy elveszítené zenéit.