Hogyan keressünk barátokat a Facebookon államonként

Ahogy növekszik az emberek száma a Facebookon, egyre nehezebb megtalálni egy adott barátot. A helykeresési szűrő segítségével szűkítheti a keresési hozamot, így csak azokat a felhasználókat tekintheti meg, akik egy adott régióban élnek. A felhasználókat államok szerint keresheti - feltéve, hogy tudja, melyik városban élnek. Ha az egyik város keresése nem működik, ismételje meg a keresést egy másik közeli várossal.

Hozzáférés a kereséshez

Mielőtt bármilyen keresést kezdeményezne a Facebookon, be kell jelentkeznie a közösségi oldalra. A nagyközönség nem kereshet embereket a Facebookon, ezért valakinek megtalálásához személyes fiókkal kell rendelkeznie, és be kell jelentkeznie. Azok a felhasználók, akiknek csak üzleti fiókjuk van, nem tudnak személyes felhasználókat keresni vagy személyes profilokat megtekinteni.

Név szerinti keresés

A leggyorsabb módja annak, hogy valakit megtaláljon, ha beírja az utó- és vezetéknevét a Facebook képernyő tetején lévő keresősávba. Ha szerencséd van, barátod megjelenhet a találatok rövid listájában, amely a keresési kifejezések alatt legördül. Ha nem látja azt a személyt, akit keres, kattintson a rövid lista végén található "További találatok a [Barát neve]" linkre.

A Helyszűrő alkalmazása

Miután megkérdezte, hogy minél több eredményt szeretne megnézni, a Facebook minden tagot megjelenít egyező névvel - egy olyan listával, amely elsöprő lehet, ha ismerősének népszerű neve van. Szűréssel szűkítheti a keresést. Kattintson az "Emberek" linkre a képernyő bal oszlopában, ha kizárja az oldalakat vagy csoportokat a találatok közül. A "Írja be a város vagy régió neve" mezőbe írja be annak a városnak és államnak a nevét, amelyben a barátja él, és nyomja meg az "Enter" gombot. A közzétételkor helyszűrő hozzáadásához meg kell adnia egy várost és az államot.

Név nélküli keresés

A barátokat csak városonként lehet megkeresni, feltéve, hogy ezt a várost szülővárosaként vagy jelenlegi városként is megadta. Ha csak város szerint, név nélkül szeretne keresni, kattintson a Facebook keresőmezőjének jobb felső sarkában a "Barátok keresése" ikonra, majd a "Barátok keresése" oldal bal oszlopában a város nevére. Azok az emberek, akikkel közös barátaid vannak, elsőként jelennek meg a keresési eredmények között.