Az Outlook és a Gmail szinkronizálása

A Google Gmail szolgáltatása rendkívül népszerű webalapú e-mail szolgáltatás. Ugyanakkor sok vállalati környezet a Microsoft Outlook programot használja e-mail kliensként a címen található e-mail dobozok eléréséhez. Azoknak a felhasználóknak, akiknek mind a Microsoft Exchange, mind a Google Gmail postafiókot kell használniuk, nem kell két helyen elviselniük az e-mailek ellenőrzésének kellemetlenségeit. A Microsoft Outlook egyszerűen konfigurálható úgy, hogy szinkronizáljon egyszerre több szolgáltatásból érkező több e-mail fiókkal.

Az Internet Message Access Protocol bekapcsolása a Gmailben

1

Jelentkezzen be Gmail-fiókjába úgy, hogy beírja felhasználónevét és jelszavát a Gmail bejelentkezési képernyőn (lásd: Erőforrások), majd a "Bejelentkezés" gombra kattint.

2

Kattintson a fogaskerék ikonra és kattintson rá a "Beállítások" funkciót.

3

Kattintson a "Továbbítás és POP / IMAP" lehetőségre a Gmail menüsorban.

4

Kattintson az "IMAP engedélyezése" szavak melletti lehetőségre az IMAP támogatás bekapcsolásához a Gmailben. Ha az opció felett egy sort lát, amely "Állapot: Az IMAP engedélyezve van" feliratú, akkor nem kell rákattintania az opcióra. Ha elkészült ezen a képernyőn, kattintson a "Módosítások mentése" gombra. Ha nem hajtott végre módosításokat, kattintson a "Mégse" gombra.

Az Outlook beállítása a Gmail szinkronizálására

1

Nyissa meg az Outlook programot, és kattintson a "Fájl" gombra.

2

Kattintson a "Fiók hozzáadása" gombra.

3

Írja be a nevét, ahogy azt szeretné, hogy az e-mailjeivel együtt megjelenjen a "Név" mezőben, Gmail-címe az "E-mail cím" mezőben, és kétszer a jelszava - egyszer a "Jelszó" mezőben, majd ismét a " Írja be újra a jelszót "mező.

4

Kattintson a "Szerverbeállítások vagy további kiszolgálótípusok kézi konfigurálása" opcióra, majd kattintson a "Tovább>" gombra.

5.

Kattintson az "Internet E-mail" melletti lehetőségre, majd a "Tovább>" gombra.

6.

Töltse ki az "Új fiók hozzáadása" képernyőt a nevével a "Neve" mezőben és az e-mail címét az "E-mail cím" mezőben.

7

Változtassa a "Fióktípus" legördülő menüt "IMAP" -ra, és írja be az "imap.gmail.com" kifejezést a "Bejövő levelek kiszolgálója" mezőbe, az "smtp.gmail.com" mezőt pedig a "Kimenő e-mail szerver (SMTP)" mezőbe.

8.

Írja be felhasználónevét, amely a teljes e-mail címe, a "Felhasználónév" mezőbe, és a Gmail jelszavát a "Jelszó" mezőbe.

9.

Kattintson a "További beállítások" gombra.

10.

Kattintson a "Speciális" fülre.

11.

Változtassa az "Bejövő kiszolgáló (IMAP) port számát 993-ra, és állítsa a" Használja a következő típusú titkosított kapcsolatot "feliratú legördülő menüt" SSL "-re.

12.

Állítsa az "Outgoing Server (SMTP) portszámot 587-re, és állítsa a" Használja a következő típusú titkosított kapcsolatot "feliratú legördülő menüt" TLS "-re.

13.

Kattintson a "Kimenő szerver" fülre.

14

Jelölje be az "A kimenő szerverem (SMTP) hitelesítést igényel" jelölőnégyzetet, majd jelölje be az "Ugyanazok a beállítások használata, mint a bejövő e-mail szerveremmel" bal oldali lehetőséget.

15

Kattintson a "OK | Következő | Befejezés | OK" gombra a fiók beállításának befejezéséhez.