Hogyan készítsünk kitevőket számítógépes billentyűzeten

A kitevőket gyakran megtalálják az üzleti dokumentumok. Matematikai kifejezésekben olyan kitevőket használ, amelyek egy alakot erővé emelnek. A pénzügyekben az összetett kamat képletekben szereplő kitevőket látja. A kitevőt számítógépes billentyűzettel a szövegszerkesztő program felső index funkciójával lehet legjobban elkészíteni. Az egyszerű szövegszerkesztő programok nem rendelkeznek a felső index formázási lehetőségével; ebben az esetben használhat karet szimbólumot vagy kettős csillagot. Ezeket a konvenciókat gyakran használják szoftverfejlesztők, mérnökök és tudósok.

Felsorolás

1

Indítsa el a Microsoft Word programot a számítógépén.

2

Írjon be egy számot vagy algebrai kifejezést egy Word dokumentumba. A Superscript mód bekapcsolásához nyomja meg a "Ctrl", "Shift" és "=" billentyűket.

3

Írjon be egy másik számot vagy kifejezést, amely a kitevőt jelöli. A felső index mód emeli a szöveg szintjét és csökkenti a betűméretet, professzionális megjelenésű kitevőt eredményezve. A Superscript mód kikapcsolásához nyomja meg ismét a "Ctrl", "Shift" és "=" gombot. Ez biztosítja, hogy minden, az exponens után következő szöveg visszatérjen a normál szintre.

Egyszerű szöveg

1

Kattintson a "Start | Minden program | Kiegészítők | Jegyzettömb" elemre.

2

Írjon be egy számot vagy kifejezést egy üres szöveges dokumentumba.

3

Nyomja meg a "Shift" és a "6" billentyűkombinációt az üdvözlő szimbólum megadásához. Alternatív megoldásként írjon be két csillagot egymás után. Írja be a kitevőt.

4

Fejezze be a kifejezést az "Enter" billentyű lenyomásával. Az egyszerű szövegszerkesztők nem támogatják a felülírást, ezért az összes beírt karakter ugyanazon a szinten van, és azonos méretűek.