A párhuzamos portos nyomtatók működtetése USB portokról

Egyes vállalkozások továbbra is használhatnak párhuzamos portokkal rendelkező régebbi nyomtatókat, és ez különösen igaz azokra az eszközökre, amelyek speciális funkciókkal rendelkeznek, például széles lapos vagy folyamatos tekercses nyomtatással. Adapterkábel szükséges a nyomtatók új USB-portokkal felszerelt számítógépekhez történő csatlakoztatásához, a 24 vagy 36 tűs szabványos párhuzamos portok helyett. A kábel egyszerűen csatlakoztatható a számítógép és a nyomtató között. Még akkor is, ha a Windows vagy a Mac számítógép nem találja meg a nyomtatót az adapter csatlakoztatásakor, működésbe hozhatja azt, ha manuálisan telepíti a Windows rendszerbe, vagy az USBTB nevű nyílt forráskódú programot használja Mac számítógépen.

1

Győződjön meg róla, hogy a nyomtató ki van kapcsolva. Dugja be a párhuzamos USB-kábel párhuzamos kábelcsatlakozóját a nyomtató nyomtató kábelének aljzatába. Fogja meg az aljzat végén található két kapcsot, és nyomja be a kábeldugó tartójába.

2

Csatlakoztassa a kábel USB-végét a számítógép bármely nyitott USB-portjához. Kapcsolja be a nyomtatót. Várjon körülbelül egy percet, amíg meg nem erősíti a nyomtató észlelését, vagy ellenőrizze az "Eszközök és nyomtatók" panelt a Windows Start menüjében (vagy a "Finder" panelen az OS X dokkolóján keresztül), hogy meggyőződjön arról, hogy a nyomtató név szerint vagy általános nyomtatóként szerepel. Ugrás a 4. lépésre Windows esetén vagy a 6. lépésre Mac esetén, ha nem látja a nyomtatót az eszközök listáján.

3

Nyisson meg bármilyen szövegszerkesztő dokumentumot, és nyomtassa ki a párhuzamos nyomtatóra úgy, hogy kiválasztja az adott eszközt a nyomtatási lehetőségek listáján. Használja a nyomtatót a szokásos módon, ha a tesztlap minősége kielégítő. Folytassa a 4. lépést Windows vagy a 7. lépéssel Mac rendszeren, ha nem elégedett a nyomtatási kimenettel, vagy ha nincs semmi nyomtatva.

4

Válassza az "Eszközök és nyomtatók" elemet a Windows Start menüjében. Kattintson az "Eszközök és nyomtatók" ablak bal felső sarkában található "Nyomtató hozzáadása" elemre. Kattintson a "Helyi nyomtató hozzáadása" elemre a Nyomtató hozzáadása párbeszédpanelen, amely a "Nyomtató hozzáadása" gombra kattintva jelenik meg.

5.

Jelölje be a „Meglévő port használata” választógombot, és válassza a „legördülő menüben az„ LPT1 ”lehetőséget, ha az még nincs kiválasztva alapértelmezettként. Kattintson a "Tovább" gombra. Keresse meg a nyomtató gyártmányát és modelljét a megjelenő párbeszédpanel "Gyártó" és "Nyomtató" menük segítségével, vagy helyezze be az illesztőprogram-lemezt, és kattintson a "Lemez" gombra, mielőtt a "Tovább" gombra kattint.

6.

Várjon néhány percet a nyomtató-illesztőprogram telepítéséhez. Kattintson a "Tesztoldal nyomtatása" gombra az utolsó megerősítő képernyőn, majd kattintson a "Befejezés" gombra, ha elégedett. Töltse le a nyomtató-illesztőprogramok újabb verzióját, ha van ilyen, és nyomtasson ki egy másik tesztoldalt egy dokumentumból, ha nem elégedett a kimenettel. Ha az eredmények továbbra sem kielégítőek, előfordulhat, hogy a nyomtató nem teljesen kompatibilis az újabb számítógéppel és operációs rendszerrel. Használja a nyomtatót a szokásos módon, ha elégedett a kimenetével.

7

Töltse le a nyílt forráskódú USBTB szoftverprogramot (link az erőforrásokban) a Mac merevlemezére. Kattintson a fájlra a telepítéshez, majd ellenőrizze a Finderben, hogy megtalálja-e a nyomtatót; ha igen, nyomtasson tesztoldalt bármilyen dokumentumból, és a nyomtatót a szokásos módon használja, ha a kimenet kielégítő. Ha számítógépe nem találja a nyomtatót, vagy ha az eredmények nem kielégítőek, töltse le a frissített illesztőprogramot a nyomtató gyártójának webhelyéről, ha rendelkezésre áll. Ennek működnie kell az USBTB-n, de ha nem, akkor valószínűleg a nyomtatója nem kompatibilis a számítógépével.