A képek kivágásának lépésről lépésre a Photoshopon

Akár kivágni szeretne egy képet a fejéről, és rátenni az Iron Man testére, eltávolítani egy csúnya hátteret a kirakat egyébként kedves fotójáról, vagy száműzni az ex arcát egy régi képről, az Abode Photoshop képeinek kivágása egy egyszerű folyamat. Először ki kell választania a fénykép egy részét körvonallal, mintegy nyomon követve. Miután kiválasztotta a kép egy részét az alakja körüli nyomon követésével, áthelyezheti a kijelölt területet, és áthúzhatja a kép egy másik részére vagy teljesen új fényképre, hasonlóan ahhoz, ahogyan a kivágott papír körül mozog .

Míg a felhőalapú Adobe Photoshop CC 19.1.5 verziója 2018 júniusában ért el, a képrétegek kivágásának folyamata meglehetősen következetes volt, mivel a rétegek fogalmát még az 1990-es években bevezették a programba. Ha kihúzhatja a Photoshop CC-ben, akkor elég kényelmesnek kell lennie ahhoz, hogy a régebbi verziókban is lehúzza.

1. LÉPÉS: Készítse elő a képét

A Photoshop alkalmazásban a Fájl menüben nyissa meg azt a képet, amelyből kivágni szeretne egy elemet, vagy húzza a képet a munkaterületre. A Réteg menüben, amely alapértelmezés szerint a munkaterület jobb oldalán található, a kép háttérként jelenik meg. Kattintson a zár ikonra, hogy a kép inkább rétegként működjön.

Húzza be a kép azon területét, amelyre fókuszálni szeretne, görgessen a képre az általános érdeklődési területre, majd tartsa lenyomva az ALT billentyűt, és az egér görgetőgombját mozgassa előre a nagyításhoz, vagy hátra a kicsinyítéshez. Alternatív megoldásként a nagyításhoz vagy kicsinyítéshez egyszerűen használja az eszköztár Zoom eszközét.

2. LÉPÉS: Készítse el a körvonalat

Válassza ki a lasso eszközt a Photoshop eszköztár menüjéből. Ha rákattint a lasszóra, lehetősége van kiválasztani a szokásos laszót, a sokszögű laszót vagy a mágneses lasót - mindegyik kicsit másképp működik, de mindegyik lehetővé teszi egy alakzat felvázolását. Ez megint olyan, mintha a kép kivágni kívánt részének élei körül követnénk.

A szokásos lasszó alapvetően úgy működik, mint a Photoshop ceruza eszköze: csak tartsa lenyomva az egér választógombját, és húzza a kurzort a kép köré a körvonal rajzolásához. A sokszögű lasszó használatához kattintson a kép egyik pontjára, húzza a vonalat a következő pontra, kattintson újra, és ismételje meg a folyamatot, amíg zárt körvonalat nem hoz létre. A mágneses lasszó hasonlóan működik, de ez az eszköz automatikusan érzékeli a képen lévő objektumok széleit, ami segíthet a pontosabb körvonal létrehozásában.

3. LÉPÉS: Vágja ki

Most, hogy meghatározta az alakot, amelyet kivágni szeretne a képéből, lehetőségei vannak. Ha teljesen el akarja távolítani a fénykép ezen részét, nyomja meg a Törlés vagy a Backspace billentyűt a billentyűzeten a kijelölés törléséhez - ez üres helyet hagy, ahol a kivágott rész régen volt, felfedve az egész kép alatti réteget.

Ha ki akarja vágni a választékot a képből, és másutt szeretné használni, válassza a Szerkesztés menü Kivágás parancsát. Nyissa meg azt a képet, amelybe be szeretné helyezni a kivágást, majd válassza a Szerkesztés menü Beillesztés parancsát. Válassza ki az eszköztárból az Áthelyezés eszközt, amely négy nyíllal ellátott kereszt alakú eszköz, majd a Mozgatás eszközzel kattintson a kivágott képre, tartsa lenyomva az egér választógombját, és húzza a kurzort a kivágás mozgatásához. Ezzel a módszerrel áthelyezheti az alakzatot az eredeti kép másik részére.