Hogyan lehet rávenni a Mac-et a vezeték nélküli nyomtató felismerésére

A Mac OS X Mountain Lion automatikusan letölti és telepíti az illesztőprogramokat a rendszeren észlelt új nyomtatókhoz. Vezeték nélküli nyomtató használata a vállalat hálózatán olcsóbbá teszi az összes számítógép csatlakoztatását ugyanazon nyomtatóhoz, mivel nem kell nyomtató kábeleket és drága hálózati hardvereket vásárolnia az egyes számítógépekhez. Az alkalmazottak fizikai vezetékes kapcsolat nélkül küldhetnek nyomtatási feladatokat közvetlenül a nyomtatóra. Feltéve, hogy a vezeték nélküli nyomtató megfelelően van beállítva, hozzáadhatja a nyomtatót az OS X beépített nyomtatás és szkennelés funkciójával.

1

Kapcsolja be a vezeték nélküli nyomtatót, és hajtsa végre a kezdeti beállítási utasításokat a nyomtató hálózati csatlakozásához. A vezeték nélküli nyomtatók olyan képernyőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a vezeték nélküli hálózat kiválasztását és adott esetben a hálózat jelszavának megadását.

2

Kattintson az Apple menüre, majd válassza a "Szoftverfrissítés ..." lehetőséget. Ez ellenőrzi, hogy nincsenek-e újabb verziói a nyomtató-illesztőprogramoknak és a szoftvereknek.

3

Kattintson az Apple menüre, majd a "Rendszerbeállítások" elemre.

4

Kattintson a "Nyomtatás és szkennelés" elemre a Hardver részben.

5.

Kattintson a "+" gombra. Válassza ki a nyomtatót a Közeli nyomtatók listából, vagy kattintson a "Nyomtató vagy lapolvasó hozzáadása" elemre a lehetőségek listáján, ha a nyomtató nem jelenik meg a Közeli nyomtatók listában.

6.

Kattintson az "Alapértelmezett" fülre, és válassza ki a nyomtatót, ha van ilyen. Ha a nyomtatója nem érhető el, kattintson az "IP" fülre, és írja be a nyomtató IP-címét. Lehet, hogy ezeket az információkat a rendszergazdától kell beszereznie. Hagyja a többi beállítást az alapértelmezett beállításnál. Kattintson a "Hozzáadás" gombra.