Az ipar elemzésének meghatározása

Az iparági elemzés az üzleti funkció, amelyet a tulajdonosok és más magánszemélyek töltenek be a jelenlegi üzleti környezet felmérése érdekében. Ez az elemzés segít a vállalkozásoknak megérteni a piac különböző gazdasági elemeit és azt, hogy ezeket a különféle darabokat hogyan lehet versenyelőnyre szert tenni. Bár a vállalkozások tulajdonosai elvégezhetik az iparági elemzést sajátos igényeiknek megfelelően, néhány alapvető szabvány létezik ennek a fontos üzleti funkciónak a végrehajtására.

Tények

A kisvállalkozások tulajdonosai gyakran üzleti elemzést végeznek, mielőtt vállalkozást kezdenek. Ez az elemzés szerepel a vállalkozó üzleti tervében, amely felvázolja a gazdasági piac sajátos elemeit. Az elemek magukban foglalhatják a versenytársak számát, a helyettesítő áruk elérhetőségét, a célpiacokat és a demográfiai csoportokat, vagy különféle egyéb alapvető üzleti információkat. Ezeket az információkat általában a bankok vagy hitelezők külső finanszírozásának biztosítására használják egy új üzleti vállalkozás megkezdéséhez.

Jellemzők

Az iparági elemzés magában foglalja az üzleti környezet gazdasági és politikai hátterének áttekintését. A gazdasági áttekintések gyakran magukban foglalják az ipar üzleti ciklusának vizsgálatát. Az üzleti ciklus segít az egyéneknek megérteni, hogy az ipar növekszik-e, fennsíkot ér el vagy hanyatlóban van-e. A politikai áttekintés segít az egyéneknek megérteni a kormányzati szabályozás és az adóztatás mennyiségét az üzleti szférában. Azok az iparágak, amelyekben jelentős a kormányzati részvétel, kevesebb nyereséggel járhatnak az ilyen környezetben működő vállalatok számára.

Megfontolások

Az iparági elemzés elvégezhető Michael Porter öt erő modelljével. Porter a Harvard professzora, aki híres egy speciális ipari elemzési modell létrehozásában. Az öt erő modell áttekinti az iparág beszállítói erejét, a helyettesítők fenyegetését, a vásárlóerőt, a belépés akadályait és a versengést, amely akkor jön létre, amikor a vállalatok versenyeznek az előző négy erőért. Ez a szokásos ipari elemzési eszköz segít az egyéneknek egy idővel bevált menedzsment eljárásban az intelligens üzleti elemzések előállításához.

Időkeret

Előfordulhat, hogy a cégtulajdonosoknak több iparági elemzést kell végezniük a vállalat egész élete során. A gazdasági piacok állandóan változó állapotban vannak, és jelentős változásokat okozhatnak a politikai politika változásai miatt. Bár a kisebb vállalkozások nehezen tudnak iparági elemzést időben elvégezni, a nagyobb vagy állami tulajdonban lévő vállalatok gyakran negyedévente végeznek elemzést. Elemzésük eredményeit gyakran előretekintő kimutatások tartalmazzák negyedéves vagy éves jelentésekben.

Szakértői betekintés

Előfordulhat, hogy a kisvállalkozások tulajdonosainak külső segítséget kell kérniük az iparági elemzés elvégzéséhez. A menedzsment tanácsadók, az állami számviteli cégek vagy a Small Business Administration (SBA) rengeteg erőforrást nyújthatnak a kisvállalkozásoknak a különféle ipari elemzésekhez. Ez az információ értékes időt takaríthat meg a vállalkozás tulajdonosának abban, hogy megkísérelje a kerék újrafeltalálását és új elemzést készítsen, amikor már létezhet ilyen szakmai szervezetnél.