Részletes utasítások a kép Facebook-on történő elhelyezéséhez

Akár képeket ad hozzá személyes Facebook-fiókjához, akár üzleti oldalához, a Facebook számos lehetőséget és funkciót kínál. Ez kissé elsöprő lehet, ha egy ideje nem használja a Facebookot. Szerkesztheti a képeket, megcímkézheti az embereket, szöveget adhat hozzá és matricákat alkalmazhat. Azt is szabályozhatja a képek minőségét és méretét, hogy a Facebook ne szerkessze azokat automatikusan.

Töltsön fel fotókat a hírcsatornájába

Fotók hozzáadása a hírcsatornához gyors és egyszerű. A személyes hírcsatornába való felvételük folyamata hasonló ahhoz, hogy felvegyék őket egy üzleti oldalra.

 1. A Facebook hírcsatorna vagy profiloldal tetején kattintson a Fotó / videó lehetőségre a "Hozzászólás létrehozása" alatt. Ha üzleti oldalán tartózkodik, kattintson a Fotók / videók feltöltése lehetőségre.
 2. Válassza ki a feltölteni kívánt fotókat, majd kattintson a Megnyitás gombra .
 3. Ha kívánja, jelölje meg az embereket úgy, hogy az egérrel a fénykép fölé viszi az egeret, kiválasztja a Címke lehetőséget , majd beírja a nevüket. A fotó megjelenik a hírcsatornájukban, és az Ön által kiválasztott adatvédelmi beállításoktól függően a barátaiknak vagy csak a közös ismerőseinek jelenik meg.
 4. Szükség esetén szerkessze a fényképet úgy, hogy az egérrel a fénykép fölé viszi az egeret, és rákattint a Szerkesztés gombra.
 5. Kattintson a Történet lehetőségre, ha egy adott helyen szeretne bejelentkezni.
 6. Válassza ki a közönségét, majd kattintson a Megosztás gombra . Válassza a Nyilvános lehetőséget, ha azt szeretné, hogy bárki lássa a fotót. Ellenkező esetben kiválaszthatja a Barátok vagy bizonyos személyeket a fotó megtekintéséhez, vagy kiválaszthatja azokat, akik nem látják a fotót. Ne feledje, hogy bármilyen közönséget is választ, ez lesz az alapértelmezett beállítás a fénykép következő feltöltésekor.

Ha okostelefonján rendelkezik a Facebook alkalmazással, fényképeket is hozzáadhat közvetlenül a telefon fotógalériájából.

Fotók szerkesztése a Facebookon

A fotó feltöltése előtt a Facebook lehetőséget ad a szerkesztésre. Ezt úgy teheti meg, hogy az egérrel a fénykép fölé viszi az egeret, és a Szerkesztés lehetőséget választja, mielőtt a Megosztás gombra kattintana. Amikor megnyílik a Szerkesztés ablak, több lehetősége van:

 • Szűrők : Ezek megváltoztatják a fotó hangulatát. A Vintage szűrő például elhalványítja a színt, míg a Winter szűrő kék árnyalattal hűti le a képet.
 • Címke : A fotón található arcokra kattintva neveket adhat hozzá. Valakinek megcímkézéséhez Facebook-fiókkal kell rendelkeznie. Az emberek a személyes biztonsági beállításaik megváltoztatásával letilthatják a címkézést.
 • Körülvágás : Körbevágja a fényképet, akár eredeti méretarányban, akár négyzetben. A fényképet el is forgathatja.
 • Szöveg : Szöveg hozzáadása a fotó tetejére. Kiválaszthatja a színt és a betűtípust, valamint megadhatja, hogy középre vagy balra igazítva legyen-e.
 • Alt szöveg : Szöveg hozzáadása a látássérült emberek fényképének leírására. Az alapértelmezett alt szöveg itt is megjelenik.
 • Matricák : Helyezzen különféle matricákat a fotóra. A matricákat áthelyezheti és átméretezheti.

Facebook albumok létrehozása és használata

A Facebook-albumok a legjobb módszerek a fényképek rendezésére, különösen, ha korlátozni szeretné, hogy kik láthatják a fotókészleteket. Fotók és videók is hozzáadhatók az albumokhoz.

 1. Nyissa meg Facebook-profilját, kattintson a Fotók , majd az Album létrehozása elemre .
 2. Válasszon ki legalább egy fényképet vagy videót az album megkezdéséhez, majd válassza a Megnyitás lehetőséget .
 3. Írja be az album címét, és ha szükséges, adjon meg leírást vagy helyet. Ha meg szeretné engedni, hogy mások is tegyenek képeket az albumba, válassza a Közreműködők hozzáadása lehetőséget . Megcímkézheti ismerőseit is az albumban.
 4. Válassza ki adatvédelmi beállításait, majd kattintson a Közzététel gombra .

Amikor új képet szeretne hozzáadni az albumhoz, vagy módosítani szeretné annak tartalmát, lépjen a Fotók elemre, és válassza ki az albumot.

Fotóminőség ellenőrzése

Alapértelmezett beállításai szerint a Facebook automatikusan átméretezi és csökkenti a fotók minőségét, amikor feltölti őket. Ezt megakadályozhatja, ha olyan képeket tölt fel, amelyek már a Facebookra vannak optimalizálva.

Az összes fényképet JPEG fájlként kell menteni, sRGB színprofil használatával. A borítófotóknak 851 pixel szélesnek és 315 pixel magasnak kell lenniük, a fájlméret pedig kevesebb, mint 100 KB. Az összes többi fénykép legyen 720 pixel, 960 pixel vagy 2048 pixel széles.