GIF-et közzétehetsz az Instagram-on?

Van Instagram-fiókja a kisvállalkozások számára, mert tudja, hogy a közösségi hálózat mennyire népszerű - több mint egymilliárd felhasználó és számítva. Fiókja megfelelő kihasználásához és a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvételhez meggyőző vizuális tartalomra van szüksége. Felkészült az Instagram-történetekre , és az Instagram Live-videók segítségével kérdezz és válaszolj a követőiddel, de továbbra is több tartalmat szeretnél közzétenni a hírcsatornádban, hogy az elkötelezettség továbbra is fennmaradjon. A GIF-ek nagyszerű módja az elkötelezettség fokozásának és a kapcsolattartásnak a követőkkel és az új látogatókkal, akik először fedezik fel cége oldalát.

GIF közzététele az Instagram-on

A jelenlegi formájában az Instagram nem ideális a GIF-fájlok közvetlen feltöltésére a hírcsatornájába, és nem hozhat létre saját GIF-eket az Instagram alkalmazásból. Míg GIF-et közvetlenül az Instagram alkalmazásban küldhet a hírcsatornába, az nem megfelelő formátumú. Harmadik féltől származó alkalmazások segítségével azonban meglehetősen egyszerűen GIF-et tehet közzé az Instagramon. Merüljünk bele, hogyan.

Mint fent említettük, néhány módszer közül választhatunk. A legegyszerűbb módszer egy harmadik féltől származó alkalmazás használata. Különösen a GIPHY a legjobb megoldás, de rengeteg más közül választhat.

GIF közzététele az Instagram-on a GIPHY-vel

A GIPHY egy keresőmotor és GIF-könyvtár, amely a legnagyobb animációs GIF-gyűjteményt kínálja az internetről. A GIPHY-n könnyedén kétlépcsős eljárással kiválaszthat és közzétehet GIF-eket cége bármelyik közösségi platformján.

Először kezdje a GIPHY alkalmazás ingyenes letöltésével . Miután letöltötte a telefonjára, nyissa meg az alkalmazást, és kezdje el keresni a tökéletes GIF-fájlt. Miután megtalálta GIF-jét, kattintson a Megosztás ikonra, és a rendszer kéri, hogy válasszon a közösségi hálózatok sorozatából, ahová közzéteheti. Válassza ki az Instagram logót , és a rendszer kéri, hogy adja hozzá a GIF-et Instagram- hírcsatornájához vagy történetéhez .

Ebben az esetben válassza a Feed lehetőséget , és tetszés szerint adjon hozzá feliratokat vagy hashtageket. Ezután tegye közzé a GIF-et hírcsatornájában!

Saját GIF-ek készítése a GIPHY-vel

Üzleti profilként nem csupán a népszerű GIF-fájlok megosztását szeretné megtenni, hogy kiaknázza a legújabb trendeket. Létre kell hoznia saját GIF-eket is, amelyek a vállalat termékeit tartalmazzák, vagy kiemelik a vállalat alapszolgáltatását vagy a legfontosabb csapattagokat. A népszerű GIF-ek keresése és közzététele mellett saját eredeti GIF-eket is létrehozhat a GIPHY GIF Maker funkciójával.

Először állítson be és rögzítsen videofelvevő eszközzel bármit, amit GIF-fé szeretne alakítani. Miután megvan a videofájlja , néhány különböző módon feltöltheti a GIPHY-ba, akár Youtube-linkkel feltöltve, akár a GIPHY-ra húzva, vagy böngészve a fájljait. Ezután a GIPHY belső eszközeivel kivághatja a videót és szükség szerint beállíthatja a GIF hosszát. Ahogy a GIF-eknél szokásos, még feliratokat vagy egyéb effektusokat is hozzáadhat a GIF-hez, hogy feltűnjön.

Ha azt szeretné optimalizálni, hogy GIF-je megtalálható legyen a GIPHY-n, kulcsszavakkal címkézheti meg. Ha azt szeretné, hogy privát legyen, akkor ezt is megteheti. A véglegesítés után nyomja meg a GIF létrehozása gombot, és egy új oldalra kerül, ahol a kitöltött GIF készen áll az Instagram megosztására.

Egyéb harmadik féltől származó megoldások

A fenti módszer mellett a GIPHY rendelkezik a GIPHY Cam nevű alkalmazással is, ahol saját GIF-jeit közvetlenül a telefonjára rögzítheti. Ez a módszer elég egyszerű, és rengeteg szórakoztató effektussal játszhatsz, ha kreatív akarsz lenni.

A GIPHY mellett létezik egy harmadik féltől származó Gifnote alkalmazás is , amely lehetővé teszi, hogy zenét adjon a GIF- fájlokhoz az alkalmazás licencelt daladatbázisából . Rengeteg más alkalmazási lehetőség is van, de a legtöbb célra e kettő egyikének remekül kell szolgálnia.

Mi történik, ha GIF-et tölt fel közvetlenül az Instagramba?

Lehetőség van GIF feltöltésére a telefon Galériájából közvetlenül az Instagram alkalmazáson keresztül. Ha azonban ezt a módszert választja, akkor az nem megfelelően formázódik, hanem egyetlen képkockaként formázza, szemben a mozgó képpel. Ha továbbra is használni szeretné ezt a módszert, akkor a következő módon teheti meg:

Először győződjön meg arról, hogy a feltölteni kívánt GIF-fájlt elmentette-e a mobileszközére. Ezután lépjen az Instagram-fiókjába, és válassza a + gombot az Instagram otthoni sávjának alsó közepén. Innen a rendszer kéri, hogy válasszon egy fájltípust: Fotó, Videó vagy Könyvtár. Válassza a Könyvtár lehetőséget egy olyan GIF kiválasztásához, amely már el van mentve a telefon kamerájába.

Keresse meg GIF-jét, vágja ki szükség szerint, majd kattintson a Tovább gombra a képernyő jobb felső sarkában. Itt bármilyen szűrőt alkalmazhat, vagy módosíthatja a kívánt szerkesztési beállításokat. Mivel a GIF-ek erősen tömörítettek, általában érdemes nem túl sokat szerkeszteni őket. Ha készen áll az előrelépésre, kattintson a Tovább gombra a feliratok, hashtagek, helyek vagy személyek megcímkézéséhez, majd kattintson a Megosztás gombra .

GIF átalakítása videóvá

Ha meg akarja kerülni a közzétételt egy harmadik féltől származó alkalmazáson keresztül, például a GIPHY-n, akkor is animált GIF-t tehet fel az Instagramra. A könyvtárból való közzététel helyett először a GIF-et kell videofájlokká konvertálni. Ehhez hajtsa végre ezeket a lépéseket.

Először válasszon egy webhelyet vagy alkalmazást, hogy a GIF-jét videofájlokká alakítsa át. Javasoljuk az EZGif.com weboldalt annak könnyen használható felületéhez. Vagy használja a GIF-et mp4-hez, vagy használja a GIF-et az átalakítóhoz, és kövesse az adott oldalon található lépéseket, hogy GIF-jét mp4 vagy mov videóvá konvertálja. További lehetőségek állnak rendelkezésre az alábbi erőforrás szakaszban.

Miután GIF-jét videofájlokká alakította, térjen vissza Instagram-fiókjához. Válassza ismét a + gombot, de ezúttal válassza ki az új videofájlt a Camera roll-ból, és kattintson a Tovább gombra . Szűrés, kivágás vagy saját belátása szerint válasszon ki egy konkrét borítót a videójához, majd kattintson ismét a Tovább gombra . Adja hozzá feliratait, hashtagjeit és helyét, majd kattintson a Megosztás gombra .

A Boomerang-megoldás

A DIY GIF készítésének egyik okos trükkje az Instagram beépített Boomerang integrációjának használata. A Boomerang három másodperces videohurcsaival népszerűsítette a mozgó fotókat az Instagramon. A Boomerang használatával rögzít egy videót, amely előbb néhány másodpercig lejátszódik, majd ugyanazt a videót hátramenetben játssza vissza, hogy szórakoztató kis hurkos videót hozzon létre. Az Instagram lehetővé teszi Boomerang-hurkok létrehozását közvetlenül az alkalmazásban, amikor Instagram-történetet rögzít, de ezt a megkerülő megoldást felhasználhatja azok feltöltésére is a hírcsatornájába.

Először lépjen az Instagram kezdőképernyőjének tetejére, ahol a Történetek szakasz található, és kattintson a profilképére, rajta a kék + jellel. Ha még nem tudja, akkor itt kell felvennie saját Instagram-történeteit. Mielőtt bármit rögzítene, csúsztassa balra a képernyőt a Boomerang opció kiválasztásához. Itt rögzítheti saját Boomerangját, és hasonlóan használhatja, mint egy GIF-et.

Annak ellenére, hogy az alkalmazásnak ez a szakasza a történetéhez való közzétételre szolgál, továbbra is használhatja ezt a videót a hírcsatornájában. Menjen a képernyő bal alsó sarkába, és kattintson a Mentés gombra a lefelé mutató nyíl ikonnal. Ez elmenti a Boomerangot a Camera Roll-ba, ahová a fent leírt módszerrel feltöltheti a hírcsatornájába. Ne feledje, hogy ezek a videók rövidek, ezért ha hosszabb, tényleges GIF-et szeretne létrehozni és közzétenni, akkor egy harmadik féltől származó szolgáltatást vagy GIF-videó átalakítót kell használnia, amint azt korábban említettük.