Bruttó árbevétel és bruttó bevételek

A bruttó bevételek és a bruttó árbevétel egyaránt meghatározzák a vállalkozás teljes pénzösszegét egy adott időszakban, például egy évben vagy negyedévben. Az elsődleges különbség az, hogy a bruttó árbevétel kifejezetten az árbevételre vonatkozik, míg a bruttó bevétel nem értékesítési forrásokból származó jövedelmet, például kamatot, osztalékot vagy adományt tartalmaz. Az Investopedia a bruttó bevételeket olyan jövedelemként határozza meg, amely nem kapcsolódik a rendszeres üzleti tevékenységhez. Ez gyakran magában foglalja az adományokat, különösen jótékonysági vagy nonprofit szervezeteknek. Tartalmazhat jogdíjakat, adó-visszatérítéseket, kamat- vagy osztalékjövedelmeket stb.

Tipp

A "bevételek" a "bruttó bevételek" kifejezésben nem kapcsolódik közvetlenül a papír alapú nyugta fogalmához, például egy adott eladás írásos nyilvántartásához. Ehelyett a "kapott" egy formája, úgy gondolja, hogy a "bruttó bevételek" egyenértékűek az "összes beérkezett pénzzel".

Milyen különbségek vannak a bruttó árbevétel és a bruttó bevételek között?

Az IRS a "bruttó bevételeket" úgy határozza meg, mint "A szervezet összes forrása az éves elszámolási időszak alatt kapott minden forrásból, költség és kiadás levonása nélkül". A szövetségi kormány a "Bruttó értékesítés" segítségével határozza meg a bevételt a jelentett értékesített készlet teljes eladási ára alapján. Mindazonáltal minden állam meghatározhatja a sajátos adókifejezéseit, ezért ha nem világos, hogy az állam mit számít értékesítésnek vagy bevételnek, akkor kérdezze meg az állam bevételi osztályától.

Mi a bruttó definíciója?

Pénzügyi értelemben a bármiféle bruttó jövedelem arra az összegre vonatkozik, amelyet a levonások vagy adók kivétele előtt kap. Egy bruttó bevételi példa az lenne, ha vállalkozása 100 000 USD értékű terméket értékesítene, de 2000 USD értékű hozamot és 45 000 USD befektetést jelentene az eladott árukban, a bruttó árbevétele akkor is 100 000 USD lenne . Ha a vállalkozásnak 30 000 dollár kamat- és osztalékbevétele lenne a bruttó 100 000 dolláros eladásokon felül, akkor a bruttó bevétele 130 000 dollár lenne . Az IRS a bruttó bevételi teszt segítségével határozza meg a jótékonysági szervezetek korlátjait.

Mi a példa a bruttó bevételekre?

Ha nonprofit szervezetet működtet, akkor a bruttó bevételeket a teljes jövedelemként, nem pedig a bruttó árbevételként kell jelentenie, mivel a jövedelme nagy valószínűséggel nem értékesítés-vezérelt. A profitorientált vállalkozások általában értékesítési jövedelemmel rendelkeznek, amely magában foglalja a szolgáltatások és az áruk értékesítését is. Ha vállalkozásának nincs más jövedelemtípusa, az összes bruttó árbevétele megegyezhet az összes bruttó bevételével. Egyes államok a bruttó bevételek alapján vetnek ki adót, függetlenül a vállalkozás típusától. Vannak olyan államok is, mint Virginia, Nyugat-Virginia, Pennsylvania és Dél-Karolina, amelyek lehetővé teszik a helyi adók alapját a bruttó bevételek alapján.

Például a Delaware nem vet ki forgalmi adót, de a bruttó bevételek után beszedi az adót. Az üzleti tevékenységtől függően a Delware 0,0945 és 1,9914 százalék közötti bruttó bevételi adót vet ki, amelyet havonta vagy negyedévente kell fizetni. A Delaware Revenue Department szerint nincsenek levonások az "eladott áruk vagy ingatlanok költségeire, munkaerőköltségekre, kamatköltségekre, fizetett kedvezményre, szállítási költségekre, állami vagy szövetségi adókra vagy egyéb megengedett kiadásokra".