A tíz legjobb promóciós stratégia

Senki nem fog olyan terméket vagy szolgáltatást vásárolni, amiről még nem hallott, és akkor sem fogja megvenni, ha nem tudja, mit kínál az Ön cége. Éppen ezért a remek promóciós stratégia létfontosságú az üzleti növekedéshez. Egyes vállalatok egynél több módszert alkalmaznak, míg mások különböző módszereket használhatnak különböző marketing célokra. Függetlenül a vállalat termékétől vagy szolgáltatásától, az erős promóciós stratégiák segíthetnek kedvező helyzetben elhelyezni vállalatát, miközben megnyitják kapuit a jövőbeli kommunikáció előtt.

A versenyek mint promóciós stratégia

A versenyek gyakran használt promóciós stratégia. Sok verseny nem is igényel vásárlást. Az ötlet az, hogy népszerűsítse márkáját, és logóját és nevét tegye a nyilvánosság elé, ahelyett, hogy pénzt keresne egy nehéz eladási kampány révén. Az emberek szeretnek díjakat nyerni. A szponzorálási versenyek a vállalat nyitottsága nélkül felhívhatják a figyelmet a termékre.

Közösségi média promóció

A közösségi média webhelyei, például a Facebook és a Google+, lehetőséget kínálnak a vállalatok számára, hogy nyugodtabb környezetben népszerűsítsék a termékeket és szolgáltatásokat. Ez a direkt marketing a legjobb. A közösségi hálózatok kapcsolatba lépnek a potenciális ügyfelek világával, amely más szempontból tekintheti meg vállalatát.

Ahelyett, hogy a vállalatot úgy látná, hogy "megpróbál eladni valamit", a közösségi hálózat olyan céget mutat, amely személyesebb kapcsolatban áll az emberekkel. Ez segíthet csökkenteni a vállalat és a vevő közötti szakadékot, ami viszont vonzóbb és családiasabb képet mutat a vállalatról.

Csomagküldő marketing

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azokat az ügyfeleket, akik az Ön vállalkozásába érkeznek, mivel már döntöttek a termék megvásárlása mellett. Ami hasznos lehet, hogy személyes adatokat kap ezektől az ügyfelektől. Ajánljon ingyenes terméket vagy szolgáltatást az információkért cserébe. Olyan ügyfelekről van szó, akik már ismerik a vállalatát, és képviselik azt a célközönséget, amelynek új termékeit forgalmazni szeretné.

Termék ajándékok és minták

A termékek ajándékozása és a potenciális vásárlók számára a termék mintavételének lehetővé tétele olyan módszerek, amelyeket a vállalatok gyakran alkalmaznak új élelmiszer- és háztartási termékek bevezetésére. Ezek közül a vállalatok közül sokan támogatják a bolti promóciókat, termékmintákat adva, hogy az új termékeket próbálják rávenni a vásárló közönségre.

Értékesítési pontok promóciója és végzáró marketing

Az értékesítés helye és a végső sapkával történő marketing az áruk értékesítésének és az üzletekben való népszerűsítésnek a módja. A promóciós stratégia ötlete a kényelem és az impulzus. Az élelmiszerboltok folyosói végén elhelyezkedő zárókupak olyan termékeket tartalmaz, amelyeket egy üzlet szeretne népszerűsíteni vagy gyorsan mozgatni. Ez a termék úgy van elhelyezve, hogy könnyen hozzáférhető legyen az ügyfél számára.

Az értékesítési pont az új termékek vagy olyan termékek reklámozásának módja, amelyeket az üzletnek költöznie kell. Ezeket a termékeket a boltban a pénztár közelében helyezik el, és a fogyasztók gyakran impulzusból vásárolják meg, amíg kivárásra várnak.

Ügyfél-beutalási ösztönző program

Az ügyfél-ajánlási ösztönző program arra ösztönzi a jelenlegi ügyfeleket, hogy irányítsanak új vásárlókat az Ön üzletébe. Ingyenes termékek, nagy kedvezmények és készpénzes jutalmak a felhasználható ösztönzők egy része. Ez egy olyan promóciós stratégia, amely az ügyfeleket mint értékesítő erőt használja fel.

Okok és jótékonyság

A termékek promóciója az ügy támogatása mellett hatékony promóciós stratégia lehet. Ha az ügyfeleknek azt az érzetet kelti, hogy részesei lehetünk valami nagyobbnak, egyszerűen az általuk esetleg használt termékek használatával, akkor win / win helyzet alakul ki. Megkapja az ügyfeleket és a társadalomtudatos képet; az ügyfelek olyan terméket kapnak, amelyet használni tudnak, és érzik az ügyet. Ennek egyik módja az, ha a termék nyereségének egy százalékát odaadja, amelyre vállalata elkötelezte magát.

Márkás promóciós ajándékok

A funkcionális márkájú ajándékok átadása hatékonyabb promóciós lépés lehet, mint az egyszerű névjegykártyák átadása. Helyezze névjegykártyáját mágnesre, tintára vagy kulcstartóra. Ezeket az ajándékokat adhatja meg az ügyfeleknek, amelyeket használhatnak, ami könnyebben szem előtt tartja vállalkozását, nem pedig a szemetesben vagy fiókban más névjegykártyákkal, amelyeket az ügyfél nem nézhet meg.

Ügyfélbecsülési események

Egy bolti vásárlói értékelési esemény ingyenes frissítőkkel és ajtónyereményekkel vonzza az ügyfeleket az üzletbe. A rendezvény elismerő részének hangsúlyozása, minden szükséges vásárlás nélkül, hatékony módszer nemcsak a jelenlegi, hanem a potenciális ügyfelek bevonására is. A pizza, a hot dog és a szóda olcsó élelmiszerek, amelyek felhasználhatók az esemény vonzóbbá tételére.

A kényelmes termékmegjelenítők beállítása az esemény megkezdése előtt biztosítja, hogy a népszerűsíteni kívánt termékek jól láthatók legyenek, amikor az ügyfelek megérkeznek.

Értékesítés utáni vásárlói felmérések

Az ügyfelek telefonos vagy postai kapcsolatfelvétele az eladás után egy promóciós stratégia, amely az ügyfél elégedettségét helyezi előtérbe, miközben nyitva hagyja az ajtót egy promóciós lehetőség érdekében. A képzett értékesítők felmérési felhívást intéznek az ügyfelekhez, hogy később gyűjtsenek információkat, amelyeket később marketingre lehet felhasználni, és kérdéseket tesznek fel azzal kapcsolatban, hogy az ügyfelek hogyan viszonyulnak a vásárolt termékekhez és szolgáltatásokhoz. Ez azt a kettős célt szolgálja, hogy cégét népszerűsítse, mivel törődik az ügyfelek véleményével, és mindig arra törekszik, hogy a legjobb szolgáltatást és terméket biztosítsa.