Mennyi ideig tart a munkaviszony előtti háttérellenőrzések a visszatéréshez?

A körültekintő munkáltatók gondosan átvizsgálják az új munkavállalókat, gyakran a büntetési előélet ellenőrzését - akár házon belül, akár egy harmadik féltől származó ügynökségen keresztül - a felvételi folyamat részeként. A háttérellenőrzés eredményeinek átfutási ideje egy vagy két naptól egy vagy két hónapig terjedhet, számos tényezőtől függően. Ezen tényezők egy része a potenciális munkáltató ellenőrzése alatt áll, mások nem.

Átlagos idő a teljesítéshez

A legtöbb háttérellenőrzést három nap és egy hét között lehet elvégezni. Az FBI ellenőrzése általában körülbelül 30 napot vesz igénybe. Bár rendelkezésre áll néhány azonnali háttérellenőrzés, ezek hiányos vagy pontatlan adatbázisokra támaszkodnak. Különösen az azonnali bűnügyi nyilvántartási adatbázisok gyakran sok hibát tartalmaznak. A legtöbb jó hírű ügynökség elmondja a munkaadóknak, hogy jobb, ha várnak még egy kicsit, és alaposabb és pontosabb jelentést készítenek.

A késés közös okai

A késés két leggyakoribb oka a munkáltató ellenőrzése alatt áll. Az egyik pontatlan vagy hiányos ellenőrzési igénylőlap, a másik pedig az, hogy nem áll rendelkezésre a szükséges engedélyezési és felmentési űrlap, amelyet az álláspályázó aláír. A felszabadítási űrlapokat a szövetségi törvény előírja, és az összes álláspályázót külön levélben értesíteni kell arról is, hogy a háttérellenőrzésre sor kerül. Az ügynökségek csak akkor kezdhetik meg az ellenőrzési folyamatot, ha megkapják az aláírt űrlapok másolatát.

Késések a nyilvántartás ellenőrzésében

A legtöbb elismert ügynökség felveszi a kapcsolatot az előző iskolákkal és a munkaadókkal, saját maguk által gyűjtött kapcsolattartási adatok felhasználásával, ahelyett, hogy a pályázók információira támaszkodnának. Ez biztosítja, hogy legitim forrással vegyék fel a kapcsolatot, de lelassíthatják a folyamatot is. A késedelem másik gyakori oka, hogy egyes iskolák és volt munkáltatók nem rendelkezhetnek teljesen számítógépes nyilvántartásokkal, és az információk megadására semmilyen időkorlát nem vonatkozik. Az állami és kormányzati minisztériumok általában meghatározták az átfutási időt.

Például az Integrity Center jelentése szerint 48 órába telik a texasi vezetői engedélyről szóló jelentés vagy az egész államra kiterjedő bűnügyi feljelentés megszerzése.

A nyilvántartások áttekintése és ellenőrzése

A háttérellenőrzés a nevek zavara miatt is lelassulhat. Az ügynökségeknek gyakran nagy adatbázisokban kell keresniük a név minden változatát, például Steve, Steven, Stephen. Ha a pályázónak közös neve van, az ügynökségnek felül kell vizsgálnia és ellenőriznie kell a nyilvántartást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelő személy van-e.

Az ellenőrzések felgyorsítása

A háttérellenőrzés felgyorsításának legjobb módja az, ha az ügynökség rendelkezésére bocsátja az összes szükséges információt és dokumentációt, és megbizonyosodik az információk hiánytalanságáról. Például, hogy minden korábbi munkáltatóhoz és referenciához megadják a címeket. A munkaadók az ügynökséget is felgyorsíthatják, amely online elérhetővé teszi az információkat.